Με την παρουσία έξι ελληνικών εταιρειών, η Ελλάδα δίνει το δυναμικό «παρών» στον τομέα της επένδυσης των ιδιοκτησιών και κατοικιών, προβάλλοντας και το πρόγραμμα «χρυσής βίζας», για ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, στην έκθεση «CBIPF 2018 – Ιθαγένεια» που ανοίγει τις πύλες της αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καΐρου.

Για το θέμα και ειδικότερα και για την ελληνική συμμετοχή, έχει ασχοληθεί και ο τοπικός τύπος. Η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Daily News Egypt» φιλοξενεί δηλώσεις του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα κ. Αθανάσιου Μακρανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ελληνικό Εθνικό Περίπτερο και η συμμετοχή των έξι ελληνικών εταιρειών διοργανώνονται από την Enterprise Greece Invest & Trade, η οποία είναι ο επίσημος Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και Εμπορίου της Ελλάδας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που προωθεί το εξαγωγικό εμπόριο και διευκολύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις», τονίζει ο κ. Μακρανδρέου στην εφημερίδα.

Να σημειωθεί ότι οι έξι ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι: Golden Home Real Estate, η Grekodom, η MBG Consulting, η Leptos Estates Greece, η RE / MAX New Deal και η V² Development. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η αιγυπτιακή εφημερίδα κάνει αναλυτική αναφορά σε κάθε μία από τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έκθεση.

Έτσι, αναφέρεται σχετικά ότι «η Golden Home Real Estate ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα. Η Grekodom Development Company αποτελεί μέρος του Ομίλου Μουζενίδη και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολούνται με την πώληση, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της MBG βασίζονται στην τεχνογνωσία και την εμπειρία των υπαλλήλων της και στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της, ενώ στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Οι βασικοί τομείς ειδίκευσης είναι οι άδειες παραμονής και οι υπηκοότητες, ολοκληρωμένες και καινοτόμες συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλους τους τύπους επιχειρήσεων, οικονομικές, λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες.

Η Leptos Estates Greece είναι μέλος του ομίλου Leptos, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1987 και για πάνω από 60 χρόνια στην Κύπρο, με σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη ακινήτων, φιλοξενία, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη.

Η RE / MAX New Deal είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κτηματομεσιτικών στην Ελλάδα, ειδικευμένη τόσο στις συναλλαγές ακινήτων όσο και στη διαχείριση ακινήτων. Μεγάλο μέρος των πελατών της εταιρείας είναι πολίτες τρίτων χωρών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα για να αποκτήσουν την άδεια παραμονής.

Η V² Development ιδρύθηκε το 1962. Ο πρόδρομος της εταιρίας ήταν η Ergon SA Ως η πρώτη εταιρεία ανάπτυξης στην Ελλάδα, με την οποία η V² πώλησε πάνω από 6.500 περιουσιακά στοιχεία υπό την αποκλειστική της κυριότητα, από καταστήματα κατοικιών, λιανικής πώλησης, συνολικές εκμεταλλεύσεις άνω των 4,5 τ.μ.».

Παράλληλα, μέσα από το ρεπορτάζ, γίνεται αναλυτική αναφορά και στο έργο της «Enterprise Greece», όπου τονίζεται ότι «είναι ο επίσημος φορέας του ελληνικού κράτους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, τις εξαγωγές από την Ελλάδα και κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική ως διεθνή επιχειρηματικό εταίρο.

Σκοπός του οργανισμού είναι να βοηθήσει τους ξένους επενδυτές και τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν με την Ελλάδα, να συμβάλουν στον εξωτερικό προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις, να αντιμετωπίσουν θέματα δημόσιας διοίκησης και να παράσχουν βασικές πληροφορίες για τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις».

Τέλος, τονίζεται ότι «η Enterprise Greece προωθεί το σύνολο των επενδυτικών τομέων στους οποίους η Ελλάδα υπερέχει. Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος πλαισίου δραστηριοτήτων, η Enterprise Greece προωθεί επίσης το Ελληνικό Πρόγραμμα Χρυσή Βίζα, το οποίο παρέχει άδεια διαμονής σε πολίτες εκτός ΕΕ / ΕΟΧ που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα ή ασκούν επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα, ένα πρόγραμμα που είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά στην Ευρώπη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης