Αναλυτικές οδηγίες για την συμμετοχή στην έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Bank, της Τρίτης 15.6.2021, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δίνονται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς και στην ιστοσελίδα της τράπεζας https://www.alphaholdings.gr/el/enimerosi-ependuton/odigos-summetoxis-stin-ektakti-geniki-suneleusi

   Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε κάθε (αρχική ή επαναληπτική) συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης έχει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατέχει τη μετοχική ιδιότητα κατά την ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Η συμμετοχή πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ, στην ιστοσελίδα https://axia.athexgroup.gr/el/home

   Κάθε μέτοχος μπορεί να λάβει μέρος στην ΕΓΣ και να ψηφίσει, είτε αυτοπροσώπως είτε διά αντιπροσώπου.

   Κάθε μέτοχος δύναται να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως, με επιστολική ψήφο στην ψηφοφορία που διεξάγεται πριν από τη Γενική Συνέλευση. Για τη συμμετοχή των μετόχων και την ψήφο στην ΕΓΣ αυτοπροσώπως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   * Η συμμετοχή προϋποθέτει τη δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού στο https://axia.athexgroup.gr/el/home και απαιτεί την καταχώρηση έγκυρου email και κινητού τηλεφώνου.

   * Σε περίπτωση που κατά την είσοδο στη διαδικτυακή πλατφόρμα τα ως άνω στοιχεία που εισάγει ο μέτοχος δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία που έχουν καταχωρισθεί στο Σύστημα ‘Αυλων Τίτλων, ο μέτοχος θα πρέπει να προβεί σε ενημέρωση ή/και επικαιροποίηση των ως άνω στοιχείων του, μέσω του χειριστή του, προκειμένου να δημιουργήσει τον λογαριασμό.

   * Οι μέτοχοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση (ΕΓΣ), πρέπει να συνδεθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας πριν από τη συνεδρίαση και να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους. Στη συνέχεια, θα λάβουν προσωποποιημένο ενημερωτικό email με τον σύνδεσμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να συνδεθούν στην τηλεδιάσκεψη.

   Για τη συμμετοχή των μετόχων στην ΕΓΣ διά αντιπροσώπου:

    * Κάθε μέτοχος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δύναται να ορίσει ως και έναν αντιπρόσωπο, ο διορισμός του οποίου πρέπει να γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημερομηνία της ΕΓΣ, δηλαδή έως την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00 πμ.

   * Τα έντυπα για τον διορισμό αντιπροσώπου – Έντυπο Διορισμού Αντιπροσώπου για την εξ αποστάσεως συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και Έντυπο Διορισμού Αντιπροσώπου για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία πριν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση -πρέπει να υποβάλλονται συμπληρωμένα, υπογεγραμμένα και θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (λεωφόρος Αθηνών 103, Αθήνα) ή να αποστέλλονται ψηφιακά υπογεγραμμένα με χρήση αναγνωρισμένης ψηφιακής υπογραφής από τον εκπρόσωπο ή τον μέτοχο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email ShareholdersDepartment@alphaholdings.gr τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

   * Η τυχόν εξουσιοδότηση θα πρέπει να φέρει γνήσιο υπογραφής από οιαδήποτε αρμόδια προς τούτο Αρχή (πχ αστυνομικό τμήμα, ΚΕΠ, www.gov.gr).

   * Τα στοιχεία (αριθμός κινητού τηλεφώνου και email) των αντιπροσώπων/εκπροσώπων των μετόχων θα πρέπει να δηλώνονται στην Alpha Services and Holdings κατά την υποβολή των εντύπων αντιπροσώπευσης/εκπροσώπησης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα και στην τηλεδιάσκεψη για την άσκηση των δικαιωμάτων των εκπροσωπούμενων μετόχων.

   * Οι αντιπρόσωποι των μετόχων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΕΓΣ, πρέπει να συνδεθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας πριν από τη συνεδρίαση και να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους. Στη συνέχεια, θα λάβουν προσωποποιημένο ενημερωτικό email με τον σύνδεσμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να συνδεθούν στην τηλεδιάσκεψη.

   Για την επιστολική ψήφο: Κάθε μέτοχος που επιθυμεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση και στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία που θα διεξαχθεί πριν από τη Γενική Συνέλευση, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την ημερομηνία της ΕΓΣ, δηλαδή το αργότερο έως τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 πμ ως ακολούθως:

   * είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://axia.athexgroup.gr/el/home , στην οποία έχει δημιουργήσει προηγουμένως λογαριασμό και έχει εγγραφεί επιτυχώς

   * είτε συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας το «Έντυπο Επιστολικής Ψήφου», θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής, στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων (λεωφόρος Αθηνών 103, Αθήνα) ή ψηφιακά με χρήση αναγνωρισμένης ψηφιακής υπογραφής από τον αντιπρόσωπο ή τον μέτοχο στη διεύθυνση ShareholdersDepartment@alphaholdings.gr.

Για την ημέρα της ΕΓΣ, η Alpha Services and Holdings συστήνει στους Μετόχους να συνδεθούν εγκαίρως μέσω του συνδέσμου που έχουν λάβει με προσωποποιημένο ενημερωτικό email, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης της συνεδρίασης και να δηλώσουν τον αριθμό των δικαιωμάτων ψήφου με τα οποία θα συμμετάσχουν και θα ψηφίσουν. Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μετόχων, ο οδηγός συμμετοχής στην ΕΓΣ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας. Επίσης προσφέρεται πρόσθετη γραμμή βοήθειας στο τηλέφωνο 211 10 73808.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης