Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank, με τις αιτήσεις συμμετοχής από πλευράς εργαζομένων να προσεγγίζουν τις 600, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση (350-400 αποχωρήσεις).

Η υπέρβαση των ποσοτικών στόχων, όπως αναφέρουν διοικητικά στελέχη της τράπεζας, αποτυπώνει μόνον μία πλευρά των στρατηγικών επιδιώξεων της διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Τράπεζας και η συνακόλουθη παροχή ευκαιριών ανέλιξης στη νεότερη γενιά στελεχών αποτέλεσαν βασικά ζητούμενα του προγράμματος, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας προς όσους αποχώρησαν, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι εργαζόμενοι με πολυετή προσφορά στον Όμιλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημερωτικά στοιχεία από την τράπεζα, το 50% όσων αποχωρούν έχουν ήδη θεμελιωμένο ή πρόκειται να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός των προσεχών 2 – 3 ετών, διάστημα για το οποίο συνεχίζουν να καλύπτονται από το πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης της Τράπεζας.

Μέσω του στοχευμένου αυτού προγράμματος, επιτυγχάνεται η ανανέωση του 20%, τουλάχιστον, των διευθυντικών θέσεων στην Τράπεζα, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέα στελέχη, με βασικές δεξιότητες την αυξημένη ευελιξία, την έμφαση στην ανάγκη της αλλαγής και την αμεσότητα ανταπόκρισης στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών, να έρθουν στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού στο επίκεντρο

Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Alpha Bank, οι αλλαγές στο Οργανόγραμμα και η πρόσφατη υπογραφή του επικαιροποιημένου Οργανισμού προσωπικού βρίσκονται στον πυρήνα του νέου στρατηγικού πλάνου, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Εντάσσονται, δε, μαζί με ένα πλήθος πρωτοβουλιών επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των εργαζομένων, στο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού της Τράπεζας με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας που περιορίζει τη γραφειοκρατία, αυξάνει την απόδοση και βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών προς τους ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες της Alpha Bank.

Η Alpha Bank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, θα απασχολεί λιγότερους από 6.000 εργαζόμενους στο δίκτυο και τις κεντρικές υπηρεσίες της στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης