Η δανέζικη Bang & Olufsen ανακοίνωσε ότι αναμένει ανάκαμψη των δραστηριοτήτων προς το τέλος της χρήσης, μετά από την ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων β΄ τριμήνου.

Η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, εξαιτίας των πωλήσεων που υπέστησαν πλήγμα από την εν εξελίξει αναδιοργάνωση του δικτύου της πωλήσεων και διανομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις για το β΄ τρίμηνο χρήσης, που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, μια βραδύτερη του αναμενόμενου έναρξη του γ΄ τριμήνου, σημαίνει ότι η Bang & Olufsen αναμένει τα έσοδα για την περίοδο 2018-2019 στο ίδιο επίπεδο με αυτά του 2017-2018.

Προηγουμένως ανέμενε ότι τα έσοδα θα αυξανόταν περισσότερο από 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένα δύσκολο β΄ τρίμηνο για την Bang & Olufsen, αλλά η κερδοφορία βελτιώθηκε χάρη στην αλλαγή του λειτουργικού μας μοντέλου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Henrik Clausen.

Η πρόοδος που σημειώνουμε στις βασικές μας στρατηγικές πρωτοβουλίες, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, τόνισε.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας κάνουν λόγο για αμετάβλητο περιθώριο προ φόρων και τόκων κερδών, καθώς και για αμετάβλητες ταμειακές ροές, με το περιθώριο να αναμένεται στο 7%-9% για το σύνολο της χρήσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης