Σε αναβάθμιση των προοπτικών της Mytilineos, από σταθερές σε θετικές, προχώρησε σήμερα η S&P επικαλούμενη την επιτυχή διαχείριση της κρίσης, την αναπτυξιακή της πορεία και την στρατηγική διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων της,

Επιπλέον, αναφέρει ότι η θετική προοπτική δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες, επιβεβαιώνοντας επί του παρόντος την αξιολόγηση «BB-» για την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η S&P προβλέπει σημαντική άνοδο της κερδοφορίας και συγκεκριμένα η εκτίμηση για το EBITDA (λειτουργικά κέρδη) του 2021 διαμορφώνεται στα 350 εκατ. ευρώ και για το 2022 στα 500 – 550 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 340-360 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι το EBITDA του 2020 ήταν 315 εκατ. ευρώ.

Η επαλήθευση των προβλέψεων σημαίνει ότι ο λόγος χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί στο 2,5.

Η S&P υπογραμμίζει ακόμη την επικείμενη, το 2022, έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου της Mytilineos η οποία σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση των τιμών της ενέργειας και τη συνεισφορά από τις επενδύσεις της εταιρείας θα υποστηρίξουν την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης