H Mega Electrics (με τον μέχρι χθες διακριτικό τίτλο Μega Euronics και πλέον σκέτο Euronics) δημιουργήθηκε από εννέα εμπόρους ηλεκτρικών ειδών τον Νοέμβριο του 2008 και αριθμεί σήμερα 360 μέλη. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα και μέλος του μεγαλύτερου group στην Ευρώπη “Euronics”.
Η πορεία της εταιρείας όλα τα χρόνια ήταν ανοδική και κερδοφόρα.

Στα τέλη Μαρτίου 2018, η εταιρεία πραγματοποίησε την ετήσια συνάντησή της στα Καμένα Βούρλα. Εκεί, ο κ.Δημήτρης Σούλιος, μέτοχος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συναδελφικότητας ανέπτυξε την εμπορική πολιτική για το 2018, αναφέρθηκε στα θέματα που κυριάρχησαν το 2017 και παρουσίασε τα σχέδια, τους στόχους και τις επιδιώξεις του για το 2018, των οποίων την επίτευξη έχει ήδη δρομολογήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση όλων των μελών, που ήταν έκδηλες καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο μετά τη συνοπτική ανασκόπηση της πορείας της εταιρείας, που έκανε ο κ.Σούλιος, από τη σύστασή της έως σήμερα. Η αριθμητική αποτύπωση της πραγματικότητας ήταν αποσαφηνιστική .

Το 2009, οι λιανικές πωλήσεις ανήλθαν στα 36.000.000€ και τα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 489.000€ και μετά την ανοδική πορεία των χρόνων που μεσολάβησαν, το 2017 οι λιανικές πωλήσεις έφτασαν στα 103.000.000€ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 2.450.000€, γεγονός αξιοσημείωτο στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Προς το τέλος της συνάντησης, ο κ.Σούλιος, ένθερμος υποστηρικτής της αλλαγής και της ανανέωσης ως έννοιες που μας πάνε πάντα μπροστά, πρότεινε στα μέλη την αξιοποίηση της θέσης της εταιρείας ως μέλος της Euronics International και την αντικατάσταση του λογοτύπου “Mega Euronics” με το πρόσφατα ανασχεδιασμένο και μοντέρνας αισθητικής λογότυπο “Euronics”, σκέψη την οποία επικρότησαν όλοι. Κι έτσι πλέον ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας είναι Euronics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των άλλων, η χρηστή διοίκηση καθώς και η φιλοσοφία της εταιρείας και των μελών της, που θέτει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πελάτη, συνέβαλαν στη μέχρι τώρα καλή πορεία της, ακόμη και μες στην οικονομική κρίση και της εξασφάλισαν τη διατήρηση του πρωταγωνιστικού της ρόλου στα δρώμενα της αγοράς ηλεκτρικών ειδών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης