Σχέδιο διαδοχής του προέδρου της Deutsche Bank απαιτούν μερικοί από τους μεγαλύτερους επενδυτές της γερμανικής τράπεζας, εν μέσω δυσαρέσκειας για την πορεία της διαδικασίας εξυγίανσής της, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η «ανταρσία» κατά του Achleitner, η θητεία του οποίου λήγει το 2022, έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν από την ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας, με τους εν λόγω επενδυτές να τον καλούν να παραιτηθεί πριν ολοκληρώσει τη θητεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, οι επενδυτές είναι δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του Achleitner όσον αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, αλλά και από την πορεία της τράπεζας, καθώς οι κανονιστικές ρυθμίσεις και η χαμηλή κερδοφορία έχουν επιβαρύνει τα αποτελέσματά της το τελευταίο έτος.

Το ίδιο πρόσωπο επεσήμανε στο Reuters ότι οι επενδυτές αυτοί θεωρούν πως είναι πλέον καιρός ο Achleitner να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραψαν νέο ιστορικό χαμηλό τη Δευτέρα, ενώ ο τίτλος εμφανίζει απώλειες της τάξεως του 36% στο διάστημα που μεσολάβησε από την περυσινή γενική συνέλευση των μετόχων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης