Απέρριψε ο CEO της Deutsche Bank το ενδεχόμενο εξαγοράς της τράπεζας, σε δηλώσεις του σε εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα, μετά τη “βουτιά” της μετοχής του πιστωτικού ιδρύματος στον απόηχο της εφόδου σε κτήριά του στη Φρανκφούρτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η φημολογία για ενδεχόμενη συγχώνευση της Deutsche Bank συνεχίστηκε παρά τη διάψευση πληροφοριών για σενάριο συγχώνευσής της με τη ελβετική UBS ή τη γερμανική Commerzbank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Christian Sewing στην Bild am Sonntag.
«Οδεύουμε σε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Είναι μόνο θέμα χρόνο το να φανεί αυτό στην τιμή της μετοχής» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα γύρω στα 170 άτομα της εισαγγελίας και της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε έξι κτήρια της τράπεζας στην περιοχή της Φρανκφούρτης όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία.

Οι έρευνες στρέφονται εναντίον δυο συνεργατών της τράπεζας και ενδεχομένως άλλων υπευθύνων και βασίζονται στην υποψία ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να ιδρύσουν υπεράκτιες εταιρείες (οffshore) σε φορολογικούς παραδείσους και ότι μεταβίβασε σε λογαριασμούς της τράπεζας χρήματα που προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αστυνομία έψαξε τα γραφεία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, είπε ο Sewing στην εφημερίδα.

«Αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Θέλω αυτό το ζήτημα να ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης