Η Nordea Bank αποσύρει ό,τι έμεινε από τις δραστηριότητες της στη Ρωσία, μετά από χρόνια περικοπών στις επιχειρήσεις της, στο πλαίσιο του σχεδίου της για ελαχιστοποίηση του ρίσκου.

Η φινλανδική τράπεζα έχει ήδη αποχωρήσει από τις δραστηριότητες λιανικής στη Ρωσία, αλλά προηγουμένως άφησε να εννοηθεί ότι θα διατηρούσε κάποιους τομείς ανοιχτούς για τους εταιρικούς πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά χθες ανακοίνωσε ότι η απόφασή της να εστιάσει στις σκανδιναβικές δραστηριότητες περιλαμβάνει και το κλείσιμο και τη ρευστοποίηση της Nordea Bank Russia.

Η νορβηγική τράπεζα έχει περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια με περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης της διεθνούς παρουσίας της σε μια προσπάθεια να γίνει πιο επικερδής.

Ο πρώην CEO της, Casper von Koskull, είχε χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως μια αγορά από την οποία θα αποχωρήσει στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του ρίσκου για όλη την τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία να κλείσει την τράπεζα στη Ρωσία «θα εστιάσει στην εξασφάλιση μιας ομαλής μετανάστευσης και στο κλείσιμο καταναλωτικών δραστηριοτήτων και στη φροντίδα του προσωπικού μας σε αυτή τη διαδικασία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης