Η BlackRock συγκέντρωσε 4,8 δισ. δολάρια για ένα νέο fund που θα προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, πρόκειται για διπλάσιο ποσό από τον αρχικό στόχο της εταιρείας.

Η εταιρεία έκλεισε το τρίτο της διεθνή fund ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντλώντας κεφάλαια από περισσότερους από 100 επενδυτές, σε μια ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επενδυτών να εμπλακούν στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαχειριστές του fund είχαν ως αρχικό στόχο περίπου τα 2,5 δισ. δολάρια, όταν άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο στόχος αυτός όμως ξεπεράστηκε πέρυσι και προστέθηκαν άλλα 1,2 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο του 2021.

Σημειώνεται πως είναι το μεγαλύτερο fund ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι στιγμής για την BlackRock Real Assets και είναι σχεδόν τριπλάσιο από το προηγούμενο fund της.

Η BlackRock έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει τα κεφάλαια του fund, συμπεριλαμβανομένων μίας αμερικανικής εταιρείας ηλιακής ενέργειας και μίας κατασκευάστριας ηλιακής ενέργειας στην Ταϊβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει κυρίως σε αιολικά και ηλιακά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες χώρες στην Ασία, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν. Σημειώνεται πως η BlackRock έχει ήδη υπογράψει μια συμφωνία που αφορά την υπεράκτια αιολική αγορά στην Ασία.

Ενώ στο παρελθόν η BlackRock προχωρούσε περισσότερο σε αγορές περιουσιακών στοιχείων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονταν υπό κατασκευή ή είχαν ολοκληρωθεί, τώρα διαφοροποιεί την πολιτική της και εστιάζει και σε έργα που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης.

Το fund σχεδιάζει επίσης να επενδύσει και σε άλλες τεχνολογίες όπως οι έξυπνοι μετρητές και οι υποδομές για την υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης