Το χρονοδιάγραμμα της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) της αναμένεται να ανακοινώσει στις 20 Οκτωβρίου η Saudi Aramco, ο σαουδαραβικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός, η παραγωγή της οποίας ανέκαμψε ταχύτερα του αναμενομένου από το πλήγμα που δέχθηκαν εγκαταστάσεις του στις αρχές Σεπτεμβρίου με πυραύλους και drones, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Bloomberg με γνώση του ζητήματος.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισαγάγει μετοχές της στο χρηματιστήριο στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aramco έχει θέσει ως στόχο μια αποτίμηση της τάξης των 2 τρισ. δολαρίων, υπερδιπλάσια εκείνης της Apple.

Η εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας πιθανόν να λάβει χώρα ακόμη και τον Νοέμβριο, μολονότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, σημείωσε πηγή.

Οι προετοιμασίες για την IPO έρχονται την ώρα που η εταιρεία κατάφερε να επαναφέρει την παραγωγή άνω των 11 εκατομμυρίων βαρελιών σε ημερήσια βάση, επιτυγχάνοντας τον στόχο της μία εβδομάδα νωρίτερα του αναμενομένου στην μονάδα επεξεργασίας της Abqaiq και στην πετρελαιοπηγή στην Khurais.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τράπεζες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διεξαχθεί μια επιτυχημένη IPO μετά το πλήγμα στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, που οδήγησε σε ολιγοήμερη άνοδο – ρεκόρ των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Μια κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολ. θα καθιστούσε την Aramco την μεγαλύτερη σε αξία εταιρεία του κόσμου.

Περισσότερα από 100 στελέχη τραπεζών και αξιωματούχοι συμμετέχουν σε διήμερες συσκέψεις παρουσίασης στοιχείων σε αναλυτές στην έδρα της Aramco στην Dhahran, στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg. Η διοίκηση της Saudi Aramco, συγκεκριμένα, παρουσιάζει στοιχεία στα τμήματα έρευνας των τραπεζών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης