Η Lansdowne Partners κλείνει το βασικό της hedge fund σε μια κίνηση για την απομάκρυνση της από το short-selling έχοντας καταγράψει το προηγούμενο διάστημα ορισμένες από τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ειδικότερα, η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο κλείνει το αξίας $2,8 δισ. Lansdowne Developed Markets Fund, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές μπορούν να αποσύρουν τα χρήματα τους ή να τα μεταφέρουν στο Lansdowne Developed Markets Long Only Fund ή ένα νέο LDM Opportunities Fund, το οποίο θα επενδύει σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης τους, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η εταιρεία πάντως θα συνεχίσει το short-selling σε κάποια από τα υπόλοιπα funds που διαθέτει

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια δραματική υποχώρηση για ένα από τα πιο διάσημα hedge funds σε μετοχές και ακολουθεί τις φτωχές επιδόσεις τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση των αγορών, αναφέρει το πρακτορείο. Όπως επισήμανει, το βασικό hedge fund της εταιρείας – το οποίο διαχειρίζονται οι Peter Davies και Jonathon Regis – κατρακύλησε 13% στη μεγάλη υποχώρηση των αγορών τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την έναρξη διαπραγμάτευσης του πριν από δύο δεκαετίες. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους υποχωρούσε 23,3%, σύμφωνα με σχετική επιστολή προς τους επενδυτές που περιήλθε σε γνώση του Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πολλά χρόνια φτωχών επιδόσεων οδήγησαν σε εκροές από την εταιρεία, με τα περιουσιακά στοιχεία να υποχωρούν στα 9,8 δισ. δολ. τον Ιούνιο από την κορυφή των σχεδόν 22 δισ. δολ.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους επενδυτές ότι έχει καταστεί πιο δύσκολο να κερδίζει από το σορτάρισμα εταιρειών και πλέον βρίσκει περισσότερες ευκαιρίες σε long τοποθετήσεις και επενδύσεις σε εταιρείες που βρίσκονται ακόμα στα αρχικά τους στάδια, αναφέρει η ίδια πηγή στο Bloomberg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης