Η Deutsche Bank προετοιμάζεται να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του διοικητικού της συμβουλίου, καθώς το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου John Cryan και του προέδρου Paul Achleitner τίθεται σε αμφισβήτηση.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές, ο John Thain, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch, αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό της γερμανικής τράπεζας τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένας από τους τέσσερις υποψηφίους που προσκλήθηκαν από το εποπτικό συμβούλιο να καλύψουν τις θέσεις που θα μείνουν κενές εφέτος, δήλωσαν οι πηγές του Bloomberg.

Ο Cryan δυσκολεύεται να διατηρήσει την υποστήριξη των επενδυτών εν τω μέσω πτώσης των εσόδων, παρά τη στρατηγική που εφήρμοσε από το 2015 που ανέλαβε.

Οι ανησυχίες για την αντιστροφή της πορείας της τράπεζας οδήγησαν τον πρόεδρο Achleitner να διεξαγάγει συζητήσεις με πιθανούς διαδόχους, όπως τόνισαν οι πηγές του πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος δέχεται επίσης πιέσεις για το ότι δεν έχει κατορθώσει να φέρει ανάκαμψη, έπειτα από τρεις CEO’s σε έξι χρόνια.

Η σχέση μεταξύ Achleitner και Cryan ήταν τεταμένη για κάποιο διάστημα. Ο πρόεδρος ήταν επικριτικός για τις επιδόσεις του διευθύνοντος συμβούλου και αισθάνθηκε αμήχανα πέρυσι, όταν ο Cryan έκανε λόγο για την προοπτική μιας ανανέωσης του συμβολαίου του μετά το 2020 σε συνεντεύξεις του στο Bloomberg και στη «Handelsblatt».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης