Τις χειρότερες ετήσιες παραγγελίες των τελευταίων δεκαετιών ανακοίνωσε σήμερα η Boeing Co, ταυτόχρονα με τον χαμηλότερο αριθμό για παραδόσεις αεροσκαφών των τελευταίων 11 ετών, καθώς η απαγόρευση πτήσεων στο μοντέλο 737 MAX συνεχίζει να επιβαρύνει τον αμερικανικό κολοσσό.

Ειδικότερα, η Boeing ανακοίνωσε ότι έλαβε μόλις 54 νέες παραγγελίες για αεροσκάφη το 2019. Παράλληλα, οι παραδόσεις υποχώρησαν κατά 53% στα 380 αεροπλάνα για το 2019, καθώς η απαγόρευση στα 737 MAX καθιστά αδύνατη την παράδοση αεροσκαφών σε πελάτες, κάτι που υποχρέωσε την εταιρεία να αναστείλει την παραγωγή νωρίτερα αυτό τον μήνα, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκριτικά, η ευρωπαϊκή Airbus, ανακοίνωσε 768 παραγγελίες για το 2019, ενώ παρέδωσε 863 αεροσκάφη σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Το ανεκτέλεστο της Boeing ξεπερνά πάντως τις 5.400 παραγγελίες για εμπορικά αεροσκάφη.

Δέκα μήνες μετά την απαγόρευση πτήσεων για τα 737 MAX λόγω των δύο πολύνεκρων συντριβών με την εμπλοκή του συγκεκριμένου μοντέλου, η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες για να εξασφαλίσει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές ώστε τα αεροσκάφη να επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Boeing χάνει περίπου 1 δισ. δολ. το μήνα όσο τα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα.

Για το γ΄ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε αρνητικές καθαρές ταμειακές ροές ύψους σχεδόν 3 δισ. δολ. Τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου θα ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου.

Οι μετοχές της Boeing κερδίζουν 1,1% σήμερα, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες χάνουν 5% έναντι ανόδου 21% για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones στον οποίο διαπραγματεύεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης