Η Credit Suisse ανέφερε την Πέμπτη καθαρή ζημιά 252 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (275 εκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο, σε μια εποχή αυξημένης πίεσης στην τράπεζα, όπως αναφέρει το CNBC.

H Credit Suisse αναφέρει πως η ζημία αντικατοπτρίζει μια «σημαντική επιβάρυνση» που σχετίζεται με το hedge fund που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία αντιστάθμισε τις θετικές επιδόσεις στη διαχείριση πλούτου και στην επενδυτική τραπεζική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για μεγάλες απώλειες νωρίτερα αυτό τον μήνα μετά από ένα σκάνδαλο με το Archegos, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ, και κατέρρευσε μετά την ανάληψη υπερβολικού ρίσκου.

Η Credit Suisse ζημιώθηκε κατά 4,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα γεγονός που «επηρέασε σημαντικά» τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Επιπλέον ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin και η επικεφαλής κινδύνου Lara Warner παραιτήθηκαν. Το εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε να μη δώσει μπόνους για το 2020 και επίσης μείωσε το προτεινόμενο μέρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα θα έφταναν τα 7,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα εάν δεν υπήρχε το σκάνδαλο με την Arhcegos. Αυτό θα αντιστοιχούσε σε αύξηση 35% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό του περσινού έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης