Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Daimler, ανακοίνωσε ότι θα εντατικοποιήσει τις μειώσεις κόστους, καθώς ανακοίνωσε ζημιές 1,56 δισ. ευρώ προ φόρων και τόκων στο β΄ τρίμηνο, λόγω του νομικών χρεώσεων για θέματα που συνδέονται με τους κινητήρες diesel και για την αντικατάσταση των αερόσακων Takata.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έκτακτες δαπάνες ύψους 4,2 δισ. ευρώ συνέβαλαν στις λειτουργικές ζημιές του τριμήνου, έναντι των κερδών 2,6 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γενικότερα, εντατικοποιούμε το πρόγραμμα επιδόσεων που εφαρμόζεται σε όλο τον όμιλο και επανεξετάζουμε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε μελλοντική επιτυχία», αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kaellenius.

Στις αρχές του μήνα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα στα οποία περιλαμβανόταν και μια αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη (για τέταρτη φορά μέσα σε 13 μήνες), δηλώνοντας ότι τα ΕΒΙΤ του ομίλου το 2019 θα ήταν “σημαντικά” χαμηλότερα από το περασμένο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης