ΔΕΗ Vs Ιδιωτών: 1-0

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 12:40
ΔΕΗ Vs Ιδιωτών: 1-0
Περίπου 84 χιλιάδες καταναλωτές ρεύματος εγκατέλειψαν τη ΔΕΗ το 2017 και κατευθύνθηκαν σε άλλους παρόχους, παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά στο δίκτυο οι μετρητές είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια, τότε στην πραγματικότητα το 3,5% των ενεργών πελατών έχει μετακινηθεί από τον κυρίαρχο παίκτη της αγοράς.

Συνολικά, πάνω από 240 χιλιάδες είναι πλέον οι καταναλωτές που έχουν αποχωρήσει από τη ΔΕΗ, αλλά ο αριθμός αυτός, ακόμη κι αν αυξηθεί σημαντικά, δεν είναι σε θέση ακόμη να στηρίξει τον ανταγωνισμό.
Είναι πρόδηλο ότι τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις μετακινούνται ευκολότερα από τη ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους, ενώ οι μεγάλοι καταναλωτές φαίνεται να μην… ενδιαφέρονται
Πάντως, στη ΔΕΗ βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς μηνιαίος μέσος όρος των απωλειών της ΔΕΗ έφτασε τους 10.500 πελάτες.

Τα πιο αναλυτικά στοιχεία δίνουν μια πιο χαρακτηριστική εικόνα της αγοράς. Έτσι στη μέση τάση (μεγαλύτερες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες) καταγράφονται 2603 πελάτες που έχουν μετακινηθεί σε ιδιώτες παρόχους.

Εδώ η πρωτιά ανήκει στην εταιρεία Ήρων η οποία έχει 822 πελάτες της συγκεκριμένης κατηγορίας και ακολουθεί η Protergia με 602 πελάτες, με την Elpedison να έχει 538 πελάτες.

Στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρότεροι επαγγελματίες, καταστήματα κλπ) το μεγαλύτερο πελατολόγιο διαθέτει η Protergia με 69.277 πελάτες (όταν τον Μάρτιο διέθετε 55.900), ακολουθεί η Elpedison με 65.442 πελάτες ενώ στην τρίτη θέση με 40.417 πελάτες βρίσκεται η Watt & Volt.
Ακολουθούν Green (8607), ΟΤΕ Ακίνητα (6981), Volterra (6094), NRG (5133), ΕΛΤΑ (2463), Ken (2243), Volton (2214).
Στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρότεροι επαγγελματίες, καταστήματα κλπ) το μεγαλύτερο πελατολόγιο διαθέτει η Protergia με 69.277 πελάτες
Είναι πρόδηλο ότι τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις μετακινούνται ευκολότερα από τη ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους, ενώ οι μεγάλοι καταναλωτές φαίνεται να μην… ενδιαφέρονται.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πάντως αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός καθώς στην αγορά θα εισέλθουν δύο εξαιρετικά δυναμικοί παίκτες που ήδη δραστηριοποιούνται στο retail της ενέργειας και διαθέτουν σημαντικά χαρτοφυλάκια πελατών.

Δυναμική είσοδος στην αγορά ενέργειας της ΕΠΑ Αττικής, που μαζί με το φυσικό αέριο θα παρέχει και… ηλεκτρικό ρεύμα
Πρόκειται για τις εταιρείες ΕΠΑ Αττικής και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, που θα μπουν και στην αγορά του ρεύματος, διαθέτοντας σημαντικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι βρίσκονται ήδη μέσα σε χιλιάδες νοικοκυριά στα οποία και πουλάνε εδώ και πολλά χρόνια φυσικό αέριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 12:42