ΔΕΗ: Πράσινο φως στην εξαγορά της EDS στην ΠΓΔΜ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 15:02
ΔΕΗ: Πράσινο φως στην εξαγορά της EDS στην ΠΓΔΜ
Το πράσινο φως για την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS, που εδρεύει στην ΠΓΔΜ, έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων οικονομικών και νομικών ενεργειών.

Η έγκριση δόθηκε στη συνεδρίαση της 13ης Απριλίου, με το το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική διεθνοποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και ειδικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου επιδιώκει να καταστεί ηγετική δύναμη ενόψει και της επερχόμενης ενοποίησης των αγορών ενέργειας που
προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ, ο όμιλος EDS αποτελεί μία δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη FYROM.

Ιδρύθηκε το 2012 και έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες εμπορίας (trading) Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία. Είναι από τους σημαντικότερους συμμετέχοντες στο απελευθερωμένο τμήμα της Ηλεκτρικής Αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια κυρίως σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους, για τις οποίες διαθέτει ισχύ συνολικά 320MW.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 15:05