ΔΕΗ: Στις 22 Αυγούστου η Γ.Σ. για νέο πρόεδρο και CEO

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 12:36
ΔΕΗ: Στις 22 Αυγούστου η Γ.Σ. για νέο πρόεδρο και CEO

Σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, στις 22 Αυγούστου, ορίστηκε χθες από το Δ.Σ. της ΔΕΗ, η ημερομηνία σύγκλησης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης.

Ως γνωστόν, έπειτα από πρόταση του υπερταμείου, για τη θέση του διοικητή της ΔΕΗ προτάθηκε ο κ. Γ. Στάσσης, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Enel Romania, της θυγατρικής του ιταλικού ομίλου Enel στη Βαλκανική χώρα.

Εκτός όμως από την απόφαση για τη σύγκληση της έκτακτης Γ.Σ. που αναμένεται να επικυρώσει την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΔΕΚΟ, χθες το Δ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε τον εταιρικό μετασχηματισμό της εταιρείας EDS από ΕΠΕ σε Ανώνυμη Εταιρεία με ταυτόχρονη καταβολή πόσου ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ως έκχυση αρχικού κεφαλαίου που θα χρησιμοποιηθεί για το κλείσιμο της αρνητικής θέσης του 2018.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας που παρουσιάστηκε χθες, η εταιρεία που εξαγοράστηκε από τη ΔΕΗ είχε κέρδη 140.898 ευρώ και προβλέπεται μέχρι το 2021 να συνεισφέρει κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ στη μητρική.

Η εξαγορά της σκοπιανής EDS είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής της τότε αντιπολίτευσης, η οποία είχε ζητήσει να πληροφορηθεί τις επιμέρους πτυχές αλλά και τη σκοπιμότητα της εν λόγω επιχειρηματικής κίνησης της ΔΕΗ, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε συμπέσει χρονικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 13:21