Αποτελέσματα ρεκόρ κατέγραψε η Dell Technologies (NYSE: DELL) για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Συγκεκριμένα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στα 26,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία παρήγαγε λειτουργικά έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος και ρεκόρ λειτουργικών εσόδων εκτός GAAP 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 7%.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 0,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα καθαρά έσοδα εκτός GAAP ήταν 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA, 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καθαρά έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,05 δολάρια, μειωμένα κατά 23%, και τα απομειωμένα κέρδη εκτός GAAP ανά μετοχή, 2,24 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 17%.

«Είμαστε γνωστοί για τη μοναδική ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να στρεφόμαστε σε ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματά μας με έσοδα ρεκόρ δευτέρου τριμήνου ύψους 26,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Jeff Clarke, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies. «Καινοτομούμε και βοηθάμε τους πελάτες να αναπτυχθούν, δίνοντας έμφαση σε λύσεις πολλαπλών cloud και σύγχρονες υποδομές που παρέχονται με παραδοσιακό τρόπο, αλλά και ως υπηρεσία».

Η Dell Technologies ολοκλήρωσε το τρίμηνο με λοιπές υποχρεώσεις απόδοσης ύψους 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 24% και μετρητά και επενδύσεις ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία έχει αποπληρώσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος από έτος σε έτος και αναμένει να αποπληρώσει τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε και πάλι ισχυρά αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο, με όλες τις επιχειρηματικές μονάδες να αναπτύσσονται» δήλωσε ο Tom Sweet, οικονομικός διευθυντής της Dell Technologies. «Δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία, λαμβάνοντας μερίδια αγοράς, αναζητώντας ευκαιρίες ανάπτυξης υψηλής αξίας και αναπτυσσόμενοι με κερδοφόρο τρόπο, αυξάνοντας τις βασικές δραστηριότητές μας. Για παράδειγμα, στα αποθηκευτικά συστήματα μεσαίας κατηγορίας, οι παραγγελίες VxRail  αυξήθηκαν κατά 34% και το PowerStore  συνεχίζει να κατακτά μερίδια αγοράς».

Τα έσοδα του Ομίλου Λύσεων Πελατών (Client Solutions Group) για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 27% σημειώνοντας ρεκόρ ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων. Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν το δεύτερο τρίμηνο σε αριθμό ρεκόρ 995 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 39% και 7% επί των εσόδων του Client Solutions Group, καθώς η εταιρεία καινοτομεί σε όλο το οικοσύστημα για να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία για τους πελάτες που επιθυμούν να εργάζονται και να ψυχαγωγούνται αποτελεσματικά από οπουδήποτε.

Τα έσοδα των εμπορικών συστημάτων ανήλθαν 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 32%, και τα έσοδα των καταναλωτικών προϊόντων σημείωσαν ρεκόρ δεύτερου τριμήνου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 17%.

Βασικά σημεία:

–       Ισχυρή ανάπτυξη στα συστήματα Latitude και Precision.

–       Παρουσιάστηκε η νέα Dell UltraSharp Webcam – μια όμορφα σχεδιασμένη εξωτερική κάμερα web 4K ιδανική για μια υπέροχη εμπειρία τηλεδιάσκεψης.

–       Κυκλοφορία της υψηλής απόδοσης Alienware X-Series –  μιας νέας οικογένειας φορητών υπολογιστών για gaming, που περιλαμβάνει τα λεπτότερα διαθέσιμα gaming laptops 15″ και 17″ της Dell, με αποκλειστικές καινοτομίες Cryo-Tech.

Τα έσοδα του Ομίλου Λύσεων Υποδομών (Infrastructure Solutions Group) για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας αύξηση 3% καθώς οι πελάτες επιταχύνουν τις επενδύσεις τους στο ΙΤ σε λύσεις πολλαπλών cloud.

Οι servers και τα έσοδα από συστήματα δικτύωσης ανήλθαν σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 6%, και τα έσοδα από συστήματα αποθήκευσης ήταν 4,0 δισεκατομμύρια δολάρια,  κάτω από 1%. Τα λειτουργικά έσοδα ήταν 970 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, ή περίπου το 11,5% των εσόδων του Infrastructure Solutions Group.

Βασικά σημεία:

–       Ξεκίνησε το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών APEX που επιτρέπει στους πελάτες να κλιμακωθούν στο ΙΤ όπως απαιτείται για την εκκίνηση νέων εφαρμογών, την εκκίνηση νέων έργων και την αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων αναγκών των οργανισμών τους – όλα διαχειριζόμενα από την Dell και προσβάσιμα μέσω μίας κονσόλας.

–       Τα συστήματα υπερσυγκλίνουσας υποδομής (HCI) Dell EMC VxRail με βελτιωμένο λογισμικό και επιδόσεις, βασίζονται σε servers Dell EMC PowerEdge που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

–       Ξεκινήσαμε τις παραδόσεις έξι Dell EMC PowerEdge servers τελευταίας γενιάς συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί για απαιτητικά περιβάλλοντα στα δικτυακά άκρα (edge).  

–       Ανακοινώσαμε ένα ανοικτό, cloud-native οικοσύστημα τηλεπικοινωνιών για να θέσουμε τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνιών (CSPs) σε τροχιά ταχείας πορείας για την καινοτομία και την αύξηση των εσόδων.

Τα έσοδα της VMware ανήλθαν σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, αύξηση 8% λόγω της ευρείας ισχύος σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Τα λειτουργικά έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε 849 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι το 27,0% των εσόδων της VMware.
Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη

Η εταιρεία πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη στην οποία εξέθεσε τις επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου στις 27 Αυγούστου 2021 στις 12:30 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Η τηλεδιάσκεψη μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου και είναι προσβάσιμη στο https://investors.delltechnologies.com/events-andpresentations/upcoming-events.

Για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τη ζωντανή μετάδοση, μια αρχειοθετημένη έκδοση του podcast θα είναι διαθέσιμη στην ίδια τοποθεσία για ένα έτος.

Πρόσθετες χρηματοοικονομικές και επιχειρησιακές πληροφορίες μπορούν να ληφθούν από το  https://investors.delltechnologies.com/financial-information/quarterly-results.

Η Dell Technologies θα πραγματοποιήσει συνάντηση ανάλυσης ασφαλειών στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Οι ομιλητές θα περιλαμβάνουν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Michael Dell, μαζί με άλλα βασικά μέλη της εκτελεστικής ηγετικής ομάδας. Θα δοθεί σημαντικός χρόνος για υποβολή και απάντηση ερωτήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης