Το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, οι δύο κορυφαίες τράπεζες της Γερμανίας.

Η Deutsche Bank, που έχει περάσει από 40 κύματα, εν μέσω πολύκροτων και άκρως δαπανηρών σκανδάλων, τα οποία την οδήγησαν στο κόκκινο, έχει αλλάξει τέσσερις διευθύνοντες συμβούλους και τρία σχέδια αναδιάρθρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τον τελευταίο επικεφαλής της αποφάσισε να πει αντίο στο όνειρο της Wall Street, συρρικνώνοντας τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής, και να εστιάσει την προσοχή στην Ευρώπη και στους εταιρικούς πελάτες. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό ίσως δεν είναι αρκετό.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πάουλ Αχλάιτνερ, εξετάζει και πάλι το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την κορυφαία ανταγωνίστριά της τράπεζα στη χώρα, την Commerzbank, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, που επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, ο Αχλάιτνερ έχει ήδη μιλήσει με κορυφαίους μετόχους και κυβερνητικούς αξιωματούχους για το ενδεχόμενο αυτό. Στόχος του να βγάλει την Deutsche Bank από αυτό που ονομάζει «φαύλο κύκλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει επίσημες συζητήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η όποια συμφωνία δεν είναι κοντά. Το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει τις πληροφορίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης