Στην πρόσληψη μιας εκ των “Big 4” ελεγκτικών εταιρειών (Deloitte, ΕΥ, PwC, KPMG) αναμένεται να προχωρήσει άμεσα, το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη, η διοίκηση της FF Group.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα αντίδρασης που λαμβάνει η διοίκηση της εισηγμένης προκειμένου να διαχειριστεί τον αντίκτυπο που προκάλεσε το report της QCM με το οποίο το “activist short” επενδυτικό κεφάλαιο αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη και το εύρος του εμπορικού δικτύου του ελληνικού ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διεθνής ελεγκτική εταιρεία θα προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της εισηγμένης για την χρήση 2017.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εισηγμένη θα προχωρήσει και στην αλλαγή της ελεγκτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τον έλεγχο επί των οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσιοποιεί εντός της οικονομικής χρήσης.

Για την οικονομική χρήση του 2017, τον οικονομικό έλεγχο πραγματοποίησε η Ecovis – VNT Auditing, η οποία διορίστηκε για πρώτη φορά ως ορκωτός ελεγκτής με απόφαση της γ.σ. της εταιρείας το Μάιο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στις επιφυλάξεις του QCM για την ελεγκτική εταιρεία που επελέγη, η διοίκηση της FF Group ανέφερε πως η Ecovis διαθέτει περισσότερα από 6.500 στελέχη, δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες και κατατάσσεται 18η μεταξύ των παγκόσμιων ελεγκτικών εταιρειών με ουσιώδη σχέδια επέκτασης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή της για προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης