Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, επιταχύνεται η διαδικασία πώλησης του 30% του Ελ. Βενιζέλος, καθώς αίρονται τα τρία προσκόμματα που υπήρχαν έως τώρα στη διαγωνιστική διαδικασία. Λύθηκε το ζήτημα της σύμβασης παραίτησης (waiver agreement), των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και της εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίες. Εκτιμάται πλέον ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία, αν όχι στα τέλη Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία, έστω λίγες εβδομάδες αργότερα.

Από το ΚΥΣΟΙΠ δόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ εντολή να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος με τους συμβούλους που είχαν επιλεγεί τον Ιούνιο. Ο νέος μέτοχος θα έχει δύο μέλη στο δ.σ., όπως διευκρινίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΚ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον.

Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης