Έγινε 100 ετών η ΓΣΕΒΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 15:33
Έγινε 100 ετών η ΓΣΕΒΕΕ
Η τελετή αποκαλυπτηρίων τιμητικής αναμνηστικής στήλης στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ κατά την περίοδο του Αυγούστου 2006, με των οποίων την απόφαση και ενεργή υποστήριξη αγοράστηκε και ολοκληρώθηκε το κεντρικό κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ, επί της οδού Αριστοτέλους 46 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χθες.

«Η αναμνηστική τιμητική στήλη που θα κοσμεί πλέον το κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελεί την πρώτη πράξη πολλών και ποικίλων πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσει η Γενική Συνομοσπονδία κατά το τρέχον έτος εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της το 1919.

Η ΓΣΕΒΕΕ συμπληρώνει έναν αιώνα και συνεχίζει δυναμικά, κάτι που δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για τη μελέτη της ενδιαφέρουσας ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και αναστοχασμού των δράσεων της Συνομοσπονδίας στα χρόνια ζωής της για την υποστήριξη και την προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι ταυτόχρονα μια αφορμή για την ανάδειξη του έργου και της γενικότερης συμβολής των συνδικαλιστικών στελεχών, που με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους, μέσα στο πέρασμα του χρόνου, οδήγησαν τη ΓΣΕΒΕΕ στο σήμερα και η συμβολή της συγκεκριμένης Διοίκησης υπήρξε μεγάλη και καθοριστική σε πολλούς τομείς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Την αποκάλυψη της αναμνηστικής στήλης έκαναν οι Γεώργιος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτριος Αυλωνίτης, γενικός γραμματέας γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος με τον πρώην γενικό γραμματέα, Νίκο Σκορίνη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 15:33