Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εγγυήσεις δανείων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ Condor, δεχόμενη ότι η ενέργεια συνάδει με τους τροποποιημένους κανόνες της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης.

Το μέτρο αυτό της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στη μερική αποζημίωση των απωλειών που είχε η αεροπορική εταιρεία εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να βρούμε λειτουργικές λύσεις υποστήριξης των εταιρειών σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε αρμονία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες» δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ.

Η στήριξη θα πάρει τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσω της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW .

Οι ακριβείς απώλειες της Condor θα υπολογιστούν μετά την κρίση του κορωνοϊού, με βάση τα αποτελέσματα χρήσης για το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Condor είναι γερμανική αεροπορική τσάρτερ που εξυπηρετεί 126 προορισμούς με επίκεντρο τα ταξίδια αναψυχής.

Λόγω της εισόδου σε διαδικασία εκκαθάρισης της μητρικής εταιρείας Thomas Cook Group το 2019, η Condor παρουσίασε ελλείμματα ρευστότητας και έπρεπε να διαγράψει σημαντικές απαιτήσεις έναντι άλλων εταιρειών του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου του 2019 η Επιτροπή ενέκρινε γερμανικό σχέδιο διάσωσης 380 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Condor.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης