Τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιόρτασε σήμερα σε μια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση, στο «Αρχοντικό των Μπενιζέλων» στην Πλάκα, η αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε τα κυριότερα ορόσημα και τα σημαντικότερα επιτεύγματα των τελευταίων έξι δεκαετιών της δραστηριότητάς της στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αναφέροντας «γιορτάζουμε σήμερα μαζί με τη Lufthansa τη συμπλήρωση 60 χρόνων αεροπορικής σύνδεσης, γεγονός που αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά μας. Αυτό το καλοκαίρι, με 50 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από την Αθήνα, η Lufthansa εξακολουθεί να προσφέρει στους επιβάτες μας πολυάριθμες επιλογές ταξιδιού με το γνωστό και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της».

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης του Αεροδρομίου, επισημαίνοντας πως και φέτος συνεχίζεται η ανάπτυξη αφού το πρώτο τετράμηνο του 2019 έκλεισε με αύξηση 8,5% σε σύγκριση με το περσινό διάστημα.

Τέλος, αφού ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά και κάθε επιτυχία» στον αεροπορικό συνεργάτη της, είπε «παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για τη συνέχιση της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου Κωνσταντίνος Τζεβελέκος στην τοποθέτηση του ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή στην παρουσία της εταιρείας στη χώρα μας και δήλωσε «διανύσαμε ένα μακρύ και σπουδαίο ταξίδι από την πρώτη πτήση της Lufthansa στην Ελλάδα.

Από το 1959, η Lufthansa μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό και συνδέοντας την Ελλάδα με τον κόσμο. Ήταν 10 Μαΐου 1959 όταν αναχώρησε από τη Γερμανία το πρώτο αεροσκάφος της Lufthansa με προορισμό την Ελλάδα».

Το 2018, πρόσθεσε, «κατορθώσαμε να επιτύχουμε νέο ρεκόρ επιβατών, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, πλούσιο δίκτυο, δέσμευση και αφοσίωση στην ελληνική αγορά. Εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε την ίδια υψηλή ποιότητα υπηρεσιών για ακόμα 60 χρόνια».

Ειδικότερα, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa το 2018 σημείωσαν νέο ρεκόρ επιβατών καθώς μετέφεραν περίπου 2,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες από και προς την Ελλάδα, 18% περισσότερους επιβάτες σε σύγκριση με το 2017. Επίσης, ο όμιλος σημείωσε και ρεκόρ επιβατών στην Ευρώπη, αφού μετέφερε 142 εκατ. επιβάτες.

Το 2019 σηματοδοτεί το 60ο έτος παρουσίας της Lufthansa στην ελληνική αγορά με τον όμιλο να εκτελεί δρομολόγια από 19 πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Βόλος, Σκιάθος, Κεφαλονιά, Μυτιλήνη, Ζάκυνθος, Καλαμάτα, Σάμος, Μύκονος, Κως, Σαντορίνη, Ρόδος, Κάρπαθος, Χανιά, Ηράκλειο.

Μαζί με τις εταιρείες SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings και Edelweiss, ο Όμιλος Lufthansa προσφέρει 368 εβδομαδιαίες πτήσεις από την Ελλάδα προς Ευρώπη.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Lufthansa, Peter Pullem ανέφερε: «ως ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στον κόσμο, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία και την παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες ανώτατου επιπέδου με ένα πλούσιο δίκτυο 318 προορισμών σε 102 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη παραγγελία των 40 νέων αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων των Boeing 787-9 και Airbus A350, στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού του στόλου και της μείωσης των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης