Απερρίφθη από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το αίτημα της Minoan να δρομολογήσει για το καλοκαίρι στις γραμμές των Κυκλάδων το πλοίο Μύκονος Πάλας και συγκεκριμένα στη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Νάξος για την περίοδο 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Το αίτημα υπεβλήθη από την εταιρεία με το αιτιολογικό ότι αναμένεται φέτος να υπάρξει ρεκόρ στον τουρισμό και επομένως δημιουργούνται έκτακτες ανάγκες αλλά και ότι η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση Attica HSW θέτει ζήτημα ενίσχυσης του ανταγωνισμού, ωστόσο το ΣΑΣ δεν το έκανε αποδεκτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την αρνητική απόφαση πάντως, έχει σημασία το γεγονός ότι οι Μινωϊκές γραμμές που ανήκουν στον όμιλο Γκριμάλντι, έδειξαν τη σαφή διάθεσή τους να εισέλθουν σε νέες γραμμές στο Αιγαίο και να επεκταθούν πέραν των δρομολογίων της Κρήτης όπου σήμερα έχουν παρουσία.

Ωστόσο εάν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή αυτό δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από το 2019. Σημειώνεται ότι κατά της δρομολόγησης τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους στο ΣΑΣ οι εταιρείες HSW και Fast Ferries.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης