«Ποτέ μην αφήνεις μια κρίση να πάει χαμένη, έλεγε ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και εμείς αποφασίσαμε με αφορμή την κρίση στην αγορά των καυσίμων να αλλάξουμε», ανέφερε προ ολίγου ο διευθύνων σύμβουλος της Elin Γιάννης Αληγιζάκης ανακοινώνοντας την είσοδο της εισηγμένης ανεξάρτητης εταιρείας καυσίμων στις αγορές της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Elin με την Ήρων, την κοινή εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Engie και της Qatar Petroleum στην αγορά του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε ότι η Elin εισέρχεται αυτόνομα με δικά της προγράμματα στην αγορά του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, έχοντας μάλιστα και δικά της σήματα, το “Electricon” και το “Aerion”.

Τα προγράμματα θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές από την 1η Απριλίου με στόχο η Elin να αξιοποιήσει τόσο το πελατολόγιό της ως εταιρεία καυσίμων (20 χιλιάδες πελάτες πετρελαίου θέρμανσης, 20% της αγοράς ντίζελ και μαζούτ για τη βιομηχανία) όσο και το δίκτυο των 620 πρατηρίων σε όλη την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε από έρευνες ότι 7 στους 10 καταναλωτές παραμένουν στη ΔΕΗ και διστάζουν να αλλάξουν πάροχο λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα 65 χρόνια παρουσίας μας και τις απευθείας σχέσεις μας με τους πελάτες, θεωρούμε ότι αυτό είναι το ισχυρό μας όπλο», ανέφερε ο κ. Αληγιζάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εταιρείας είναι το δίκτυο της Elin να λειτουργήσει και ως σημείο πώλησης με τους πρατηριούχους να μετατρέπονται σε επιχειρηματίες, που θα εκμεταλλευτούν τη νέα ευκαιρία της αγοράς. Σε πρώτη φάση τα προγράμματα της εταιρείας θα είναι βασισμένα στην εμπειρία και την τεχνογνωσία της εταιρείας Ήρων, τα οποία θα είναι διαφοροποιημένα με συνδυαστικές κινήσεις σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο ή και το πετρέλαιο, ενώ θα περιλαμβάνουν και επιπλέον οφέλη με τα προγράμματα πιστότητας της εταιρείας καυσίμων.

Εκτός από την έναρξη της δραστηριοποίησης στις αγορές προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, η Elin ανακοίνωσε επίσης και τη συνεργασία με δύο μεγάλους διεθνείς φορείς πιστοποίησης τη Bureau Veritas και την Loyd’ s Register.

Η νέα αυτή συνεργασία με τους δύο διεθνείς ανεξάρτητους φορείς έρχεται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Elin για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτει σε καταναλωτές. Μέσω της συνεργασίας θα γίνονται έλεγχοι στο δίκτυο της Elin τόσο ποιοτικοί όσο και ποσοτικοί προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι το καύσιμο που παρέλαβε ο καταναλωτής θα είναι και αυτό που αγόρασε, ενώ η εμπλοκή της Lloyd’s Register συνίσταται στο ότι θα αποτελεί ένα τρίτο ανεξάρτητο μέρος που θα ελέγχει πλήρως την πιστοποίηση σε όλο το δίκτυο η οποία θα έχει το σήμα “δέσμευση ποιότητας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης