Η Emirates ανακοίνωσε σήμερα την παραγγελία της για 40 αεροσκάφη Α330-900 και 30 αεροσκάφη Α350-900, με βάση το υπάρχον συμβόλαιο με την Airbus, ύψους $21,4 δισ.

Η τελευταία γενιά των αεροσκαφών της Airbus Α330 και Α350, θα παραδοθούν στην Emirates από το 2021 μέχρι το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την εκκρεμότητα της παράδοσης των Α380: θα παραδοθούν 14 ακόμη Α380 αεροσκάφη από το 2019 μέχρι το τέλος του 2021, μετρώντας συνολικά 123 αεροσκάφη Α380 στο στόλο της, όπως ανακοίνωσε η Emirates.

Σχολιάζοντας την συμφωνία για την παράδοση των Α380, η Αυτού Μεγαλειότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Emirates, δήλωσε σχετικά: “Μετά από αρκετούς μήνες συζητήσεων, καταλήξαμε σε μια νέα συμφωνία με την Airbus και την Rolls-Royce”.

“H Emirates έχει υπάρξει σταθερός υποστηρικτής του Α380 από το ξεκίνημά του. Ενώ είμαστε ιδιαιτέρως απογοητευμένοι που θα πρέπει να ακυρώσουμε την παραγγελία μας και να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας, δεχόμαστε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα της κατάστασης. Για εμάς, το Α380 είναι ένα μοναδικό αεροσκάφος, λατρευτό από τους επιβάτες και το προσωπικό μας. Κάνει τη διαφορά για την Emirates. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να “πετάμε καλύτερα” με το Α380 και έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά με τις μοναδικές υπηρεσίες που εντάξαμε στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, όπως τα Shower Spa και το εν πτήσει Σαλόνι. Το Α380 θα παραμείνει η ναυαρχίδα του στόλου μας τουλάχιστον μέχρι το 2030, και, όπως κάνουμε πάντα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε εν πτήσει, ώστε να διασφαλίσουμε για τους πελάτες μας την μοναδική, πρώτης τάξεως, εμπειρία του Α380″.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την απόφαση για τα αεροσκάφη Α330Neo και Α350, ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε: “Η στρατηγική του στόλου της Emirates, να απαρτίζεται από καινούρια, μοντέρνα και αποτελεσματικά αεροσκάφη, παραμένει ως έχει. Τα 40 αεροσκάφη Α330neo και τα 30 αεροσκάφη Α350 που παραγγέλνουμε σήμερα, θα συμπληρώσουν το μείγμα του στόλου της Emirates και θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου μας, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εποχιακής και της ad hoc ζήτησης. Τα αεροσκάφη Α330neo και Α350 θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον του στόλου και της επέκτασης του δικτύου μας”.

Τα αεροσκάφη Α330neo θα χρησιμοποιούνται στους περιφερειακούς προορισμούς της Emirates και θα βοηθήσουν την αεροπορική να εξυπηρετήσει μικρότερα αεροδρόμια, προσφέροντας νέα δρομολόγια και συνδέσεις για το διεθνές δίκτυο της αεροπορικής. Τα αεροσκάφη Α350 θα συμπληρώνουν τις μακρινές πτήσεις του δικτύου, παρέχοντας πρόσθετη χωρητικότητα για τις αποστολές των 8 έως 12 ωρών από το κόμβο της αεροπορικής στο Ντουμπάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης