Στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας επενδύει η Τράπεζα Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) συμμετέχει στην ενεργοποίηση του Ενδιάμεσου ΤΕΠΙΧ Ι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΤΕΑΝ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας διαθέτει πόρους συνολικού ύψους €192 εκατ., για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με τους πόρους αυτούς ενεργοποιείται άμεσα το πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός του Προγράμματος, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσω Κεφαλαίων Κίνησης ή/και επενδυτικών δανείων, που προέρχονται από συγχρηματοδότηση της ΕΤΕΑΝ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό, καθώς το 50% του κεφαλαίου κάθε χρηματοδότησης, που προέρχεται από κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ είναι άτοκο και το υπόλοιπο 50%, που προέρχεται από κεφάλαια της Τράπεζας, παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο.

Το ύψος των δανείων ξεκινάει από τις €10.000 και φτάνει έως τις €300.000 για τα κεφάλαια κίνησης και τις €800.000 για τα επενδυτικά δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης