Ενώνουν τις δυνάμεις τους 16 εταιρείες για brain regain

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 14:27
Ενώνουν τις δυνάμεις τους 16 εταιρείες για brain regain

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο να μετατρέψει το brain drain σε “brain regain”, συμβάλλοντας στον επαναπατρισμό στελεχών που έφυγαν στο εξωτερικό προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιστρέψουν, να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα, ανέλαβε μια ομάδα μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και στελεχών.

Η ιδέα για την πρωτοβουλία γεννήθηκε από τους Κωνσταντίνο Κεσεντέ, Πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε, Ευάγγελο Μαρνέρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο AIMS International Hellas A.E., Γιάννη Παπαχρήστου, Γενικό Διευθυντή Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Θεόδωρο Κοτιώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ogilvy Greece, και Στάθη Ποταμίτη, Διευθύνοντα Εταίρος, PotamitisVekris Law Partnership, ενώ την υλοποίησή της ανέλαβε το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Ελληνικές Ρίζες”.

Η προσπάθεια ξεκινά με τη συμμαχία 16 μεγάλων εταιρειών της χώρας, οι οποίες παρέχουν ανώτερα στελέχη τους, για τον ρόλο του Μέντορα, που αναλαμβάνουν το καθοριστικό έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον επαναπατρισμό των στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα, στη “συμμαχία” εταιρειών και στελεχών μετέχουν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

Η πρωτοβουλία brain regain απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Έχοντας ως όραμα τον επαναπατρισμό των στελεχών για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας, η αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό αυτών των Ελλήνων.

Με αφορμή την παρουσίαση της πρωτοβουλίας, ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σήμερα ωριμάζουν οι συνθήκες που μπορούν να μετατρέψουν το καταστροφικό για τη χώρα μας brain drain σε BRAIN REGAIN. Αυτές τις συνθήκες επιδιώκει να αξιοποιήσει η πρωτοβουλία μας”.

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Κοτιώνης, Διευθύνων Σύμβουλος Ogilvy Greece, σημείωσε: “Το BRAIN REGAIN ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Σήμερα με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε οργανισμούς, επιχειρήσεις και τα στελέχη τους που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και προσβλέπουμε σε συνεχή επέκταση της συμμαχίας μας. Γιατί, χρειαζόμαστε πολλούς για να φέρουν πίσω περισσότερους”.

O Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον, συμπλήρωσε:

«Το BRAIN REGAIN είναι μια συμμαχία εταιρειών και στελεχών που οραματιστήκαμε, για να δώσουμε ευκαιρίες και τη δυνατότητα σε Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν, να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την επόμενη μέρα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε καταλυτικό ρόλο στον επαναπατρισμό τους».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 14:30