Έως τη Δευτέρα η απόφαση επί του νέου αιτήματος της Folli - Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 13:37
Έως τη Δευτέρα η απόφαση επί του νέου αιτήματος της Folli - Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα
Νέα προσπάθεια καταβάλει η Folli Follie για την παροχή δικαστικής προστασίας προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση. Με δεύτερο αίτημα που υπέβαλε η εταιρεία στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το αίτημα προσωρινής διαταγής συζητήθηκε σήμερα με τους νομικούς παραστάτες της εταιρείας να υποστηρίζουν πως η υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας είναι μονόδρομος καθώς σε διαφορετική περίπτωση τους επόμενους μήνες θα πτωχεύσει. Όπως ανέφεραν υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. «Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» τόνισαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι της εταιρείας και υπογράμμισαν πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν οι ομολογιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι της εταιρείας που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους οι οποίοι επικαλέστηκαν την έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, προσκομίζοντας την στο δικαστήριο. Κατά του αιτήματος ωστόσο τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Μάλιστα, οι δικηγόροι των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας καλείται να αποφασίσει για την τύχη του αιτήματος αυτού μέχρι τη Δευτέρα.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που υπέβαλαν 56 επενδυτές, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρείας ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 13:37