Επανεκκίνηση φωτοβολταϊκού έργου στην Κοζάνη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 14:39
Επανεκκίνηση φωτοβολταϊκού έργου στην Κοζάνη
Τη συνεργασία τους σε θέματα επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας διερεύνησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ηλίας Αθανασίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλία Μοναχολιά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την επανενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Για το έργο αυτό η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η ΔΕΗ, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αφού στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 180.000.000 ευρώ.

Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 14:39