Τη δική του τράπεζα στην Ελλάδα χτίζει ο Bob Diamond, ορθώνοντας μια πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους, εδραιωμένους “παίκτες” της χώρας, μεταδίδει το Bloomberg.

Αναλυτικότερα, η Atlas Merchant Capital του πρώην επικεφαλής της Barclays, έχει δεσμευτεί να επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Praxia Bank, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της τράπεζας, Αναστασία Σακελλαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα, η οποία εστιάζει στη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου, δημιουργήθηκε το 2017 όταν η Atlas απέκτησε την τραπεζική άδεια της Credicom Consumer Finance Bank.

H Praxia ειδικεύεται στη χρηματοδότηση μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η κ. Σακελλαρίου γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συστημικές τράπεζες με τις ΜμΕ: ήταν επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η Εθνική Τράπεζα, η Τρ. Πειραιώς, η Alpha Bank και η Eurobank αγωνίζονται να μειώσουν ένα βαρύ φορτίο μη εξυπηρετούμενων δανείων που χορήγησαν σε μικρές επιχειρήσεις.

«Δεδομένου του θετικού outlook της Ελλάδας καθώς αυτή αναδύεται από την κρίση, η Atlas Merchant Capital αναγνώρισε νωρίς την σημαντική ευκαιρία στην αγορά για την οικοδόμηση μιας εξειδικευμένης τράπεζας», δήλωσε η κ. Σακελλαρίου σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Praxia χρειάζεται ακόμη περισσότερα κεφάλαια για επέκταση και έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές καθώς στοχεύει στην άντληση επιπλέον κεφαλαίων ύψους έως 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022, σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίου. Προς το παρόν απασχολεί 120 άτομα και σχεδιάζει να προσλάβει άλλα 300 στο διάστημα των επόμενων πέντε ετών. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα υποκατάστημα και σκοπεύει να επεκταθεί στα πέντε.

«Με την παρουσία ενός ισχυρού μετόχου όπως η Atlas, είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να ενισχύσουμε την αρχιτεκτονική της τράπεζας και να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας», είπε η κ. Σακελλαρίου.

Ο Diamond έχει εκφράσει την αισιοδοξία του για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και έχει επίσης αντλήσει κεφάλαια για ένα εγχείρημα στην Ιταλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης