Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού LNG του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Mark Menezes, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του γραφείου του, κα Σοφία Βαρνασίδη, και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων.

Όπως αναφέρει ο ΔΕΣΦΑ σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Menezes ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ κ. Σωτήριο Νίκα και ενημερώθηκε από υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του Διαχειριστή για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Σταθμού και την πρόοδο των έργων της 2ης αναβάθμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές το έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση των διμερών ενεργειακών σχέσεων και συζητήθηκαν οι σημαντικές προοπτικές της Ρεβυθούσας να λειτουργήσει ως «είσοδος» για το αμερικανικό LNG στην Ευρώπη, δεδομένης της στρατηγικής της θέσης στην Ανατολική Μεσόγειο και σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα και μελλοντικά ενεργειακά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

«Η ενεργειακή ασφάλεια για τις χώρες μας επιτυγχάνεται με το να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την προώθηση της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας ενέργειας και τη διατήρηση μιας ισχυρής διατλαντικής σχέσης. Η προεδρία Trump, ο υπουργός Ενέργειας κ. Rick Perry και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ επιδιώκουν την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών στα επίπεδα της ενέργειας, της οικονομίας και της ασφάλειας με την Ελλάδα, τη νοτιοανατολική Ευρώπη και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας αυτός στόχος» δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Mark Menezes.

«Ήταν μεγάλη τιμή για τον ΔΕΣΦΑ να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Menezes και την εκλεκτή συνοδεία του. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε, έτσι ώστε αυτή η σπουδαία ενεργειακή υποδομή να γίνει το κλειδί για την αύξηση της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας και της ενεργειακής ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στην κατεύθυνση της ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου για την περιοχή. Με την ολοκλήρωση των έργων για την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας μέσα στο επόμενο διάστημα, ο ΔΕΣΦΑ περιμένει να υποδεχθεί σύντομα τα πρώτα αμερικανικά φορτία LNG στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του» τόνισε ο κ. Νίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ συνόδευαν στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο κ. Chip Laitinen, Economic Counselor και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Economic Specialist.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης