Εργαζόμενοι Jetoil: Επείγει η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου για την συμφωνία εξυγίανσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:24
Εργαζόμενοι Jetoil: Επείγει η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου για την συμφωνία εξυγίανσης
Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας σε περίπτωση που δεν εκδοθεί σύντομα η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil Jetoil, κρούει το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας, εκφράζοντας φόβους ότι αν υπάρξει καθυστέρηση μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο οι περαιτέρω επενδύσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει η Cetracore Energy, η οποία προτίθεται να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Mamidoil Jetoil.

Αναλυτικά το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η πρωτοβάθμια επιχειρησιακή συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση με την επωνυμία "MAMIDOIL JETOIL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Α.Ε.", εκπροσωπεί το σύνολο του προσωπικού, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων της επιχείρησης.

Από το έτος ιδρύσεως μας το 2013 έχουμε άριστες σχέσεις με την εργοδοσία μας. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρία μας έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχουμε παλέψει μαζί να βρεθεί αφενός κάποιος που θα επενδύσει στην εταιρία και αφετέρου να κρατηθούν όλες οι θέσεις εργασίας που ήταν και δέσμευση του Νίκου Μαμιδάκη.

Σε αυτά τα τρία χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει πολλά άσχημα περιστατικά λόγο της πίεσης και της κακής ψυχολογίας των εργαζομένων όπως για παράδειγμα περιστατικά υγείας και αξιοπρέπειας. Αρωγός μας σε αυτήν προσπάθεια ήταν η διοίκηση της εταιρίας που σε συνεργασία με το σωματείο στήριξε τους εργαζόμενους που είχαν ανάγκη. Επίσης έπρεπε να καλύψουμε τα καθημερινά έξοδα σαν οικογενειάρχες (δάνεια, ΔΕΚΟ, ενοίκια, λοιπές υποχρεώσεις) και να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας και τους δικούς μας ανθρώπους παρόλο το αβέβαιο μέλλον της εταιρίας μας.

Παρ’ όλες της δυσκολίες σε αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε να υπογράψουμε την καλύτερη επιχειρησιακή σύμβαση στο κλάδο μας δυο φόρες, συμφωνήσαμε να δίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα έναντι σε όλους τους εργαζομένους για να καλύπτονται οι καθημερινές υποχρεώσεις, παρ’ όλη την αδυναμία πληρωμών από την εργοδοσία. Επίσης χάρη στον επαγγελματισμό των συναδέλφων καταφέραμε να διατηρήσουμε τις εγκαταστάσεις σε καλή κατάσταση, να δουλεύουμε με ασφάλεια και να ανταποκρίνεται η εταιρία στις υποχρεώσεις της σε τρίτους.

Κατά την διάρκεια αυτών των τριών χρονών έχουν έρθει διάφοροι επενδύτες και έχουν ενδιαφερθεί για την εταιρία μας. Καμία από αυτές τις προτάσεις δεν προχώρησε διότι είτε το τίμημα ήταν μικρό και δεν γινόταν αποδεκτό από τις τράπεζες, είτε δεν ήθελαν τους εργαζόμενους, πάρα μονό τα "σίδερα" της εγκατάστασης (θέση που η διοίκηση δεν ήθελε με κανένα τρόπο και την ευχαριστούμε για αυτό).

Τον Φεβρουάριο του 2017 παρουσιάστηκε η εταιρία Cetracore Energy με οικονομική πρόταση που έγινε αποδέκτη από τις τράπεζες, την εταιρία, την πλειοψηφία των πιστωτών και έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους με ικανοποίηση. Τον Σεπτέμβριο έγινε η παρουσίαση στο δικαστήριο της συμφωνίας για το άρθρο 106 και ακούσαμε επίσημα πλέον για το μέλλον της εταιρίας, τη δέσμευση του επενδυτή για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα μας και την δήλωση του για περεταίρω επενδύσεις στην εταιρία που σημαίνει προσλήψεις προσωπικού (μείωση ανεργίας, αύξηση εσόδων για το επικουρικό και τα ασφαλιστικά μας ταμεία), επενδύσεις στην Ελληνική αγορά με την δημιουργία νέων πρατήριων. Ένα μέλλον το οποίο ζητάμε και ζητούσαμε τόσο καιρό.

Από τον Απρίλιο του 2017 όλοι οι εργαζόμενοι πληρωνόμαστε κανονικά μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του επενδύτη και των τραπεζών. Η χρηματοδότηση λήγει στις 31/12/2017.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης εγκυμονεί ΣΟΒΑΡΟΥΣ κινδύνους για την μισθοδοσία των εργαζομένων, για την επένδυση και συνεπώς και για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Έτσι προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε εκ νέου προβλήματα, αυτό που ζητάμε ως εργαζόμενοι της MAMIDOIL – JETOIL είναι μια σύντομη και δίκαιη απόφαση για το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων της».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:29