Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων με στόχο να ανταποκριθεί στο αυξημένο ενδιαφέρον υποβολής προτάσεων εκ μέρους του επενδυτικού κοινού προχώρησε η εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.E., ιδιοκτήτρια του ακινήτου του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, τμήμα του οποίου αποτελεί η Ζώνη ΙΙΙ.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΤΑΔ Α.Ε. για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου τμηματικά ή εξολοκλήρου είναι η Πέμπτη 17η Ιουνίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε., όπως προσφάτως ανακοίνωσε, προτίθεται να προβεί στην αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, μέσω της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, η Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου αποτελείται από  έκταση 262.107 τ.μ. που περιλαμβάνει α) το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΑΕ KWON DO, β) την Εσπλανάδα, γ) το Γυάλινο κτίριο, δ) την Πλατεία Νερού και ε) υπαίθριους χώρους στάθμευσης.

Το σύνολο της Ζώνης ΙΙΙ βρίσκεται σε ένα από τα πλέον νευραλγικά σημεία της ανάπλασης της Παραλιακής ζώνης της Αττικής που πρόκειται να  αποτελέσει χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της νέας Αθηναϊκής Ριβιέρας και ορίζεται ως Ζώνη Πολιτισμού και Συνεδρίων, στην οποία επιτρέπονται ενδεικτικά οι ακόλουθες χρήσεις γης και δραστηριότητες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεδριακοί χώροι με συνοδευτικές και υποστηρικτικές λειτουργίες και εκθεσιακούς χώρους, Θεματικά Πάρκα, Χώροι αναψυχής, Ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, Υπαίθριος κινηματογράφος,  Υπαίθριες μεγάλες εκδηλώσεις / γεγονότα / δρώμενα (mega events), Χώροι διαδραστικών κατασκευών, εικαστικές κατασκευές, Τοπόσημα,  Εμπορικά καταστήματα
Γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,  Χώροι εστίασης κοινού / Αναψυκτήρια, Φυλάκια – Υπαίθριοι, ισόγειοι και υπόγειοι χώροι στάθμευσης, – Υποστηρικτικές εγκαταστάσεις

Στόχος της ΕΤΑΔ AE είναι η ανάπτυξη στην περιοχή ενός δικτύου πολιτισμού/αναψυχής/επιχειρηματικότητας με μητροπολιτικό χαρακτήρα. Η συνένωση του δημόσιου αστικού χώρου με μία νέα ζώνη πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής.

Η ανάπτυξη της Ζώνης ΙΙΙ, αποτελώντας τμήμα της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, θα συνδράμει στη δημιουργία μιας ενιαίας διαδρομής από το κέντρο της πόλης έως τη Βουλιαγμένη. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα δίδεται στην ανάπτυξη υψηλής αισθητικής εγκαταστάσεων, καινοτόμων και φιλικών στο περιβάλλον.

Ανοιχτή πρόσκληση – δικαιολογητικά

Για την διαμόρφωση των τευχών του διαγωνισμού, με σκοπό την κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί, αλλά και του καταστατικού σκοπού της, η ΕΤΑΔ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία καλούνται να υποβάλλουν:

-Τις προτάσεις τους σε επίπεδο conceptual design, ανάλογα με το ενδιαφέρον τους, τόσο για το σύνολο της Ζώνης ΙΙΙ, όσο και για ένα ή περισσότερα ακίνητα της Ζώνης, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.

-Την επιλογή των χρήσεων που θα αναπτύξουν με τα αντίστοιχα μεγέθη  δόμησης-κάλυψης.

-Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης.

-Τον επιθυμητό χρόνο διάρκειας της παραχώρησης.

-Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης.

-Απόδειξη της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου.

-Την εμπειρία τους σε υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης