H Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει μία startup που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ελέγχουν τους υπολογιστές με το μυαλό τους -μια μακρόπνοη φιλοδοξία του CEO, Mark Zuckerberg.

H προτεινόμενη εξαγορά της CTRL-Labs, μια εταιρείας που ιδρύθηκε προ τετραετίας και αναπτύσσει λογισμικό και ένα βραχιόλι που μετρά τη δραστηριότητα των νευρώνων στο βραχίονα του υποκειμένου, εκτιμάται ότι θα έχει τίμημα μεταξύ 500 εκατ. δολ. και 1 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τεχνολογία σαν αυτή έχει την προοπτική να δώσει νέες δημιουργικές δυνατότητες και να αναπροσαρμόσει τις εφευρέσεις του 19ου αιώνα στον κόσμο του 21ου αιώνα», δήλωσε ο Andrew “Boz” Bosworth, αντιπρόεδρος τομέα AR/VR της Facebook.

Η εξαγορά θα τραβήξει την προσοχή του Κογκρέσου, ειδικά μετά και τη συνάντηση μελών την περασμένη εβδομάδα με τον Zuckerberg για να μοιραστούν τις ανησυχίες τους για τις πρακτικές διαχείρισης ιδιωτικών δεδομένων του Facebook.

Ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται πάνω στις διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή εδώ και χρόνια. Η μυστικοπαθής μονάδα στο “Κτίριο 8” θα μπορούσε να ωθήσει την τεχνολογικά ενισχυμένη επικοινωνία σε άλλο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας στόχος του project F8, όπως έχει περιγραφεί στο συνέδριο του Facebook στο Σαν Χοσέ, περιλαμβάνει μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να δακτυλογραφούν 100 λέξεις το λεπτό με το μυαλό τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης