Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Eurobank το σχέδιο-απόφαση συγχώνευσης με την Grivalia που οδηγεί στην ισχυρότερη κεφαλαιακά ελληνική τράπεζα, με δείκτη συνολικών κεφαλαίων 19% και στην περαιτέρω δραστική μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) σε περίπου 15% στο τέλος του 2019 και σε μονοψήφιο ποσοστό έως το 2021.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας ο τελικός στόχος είναι το 2021 ο δείκτης να έχει υποχωρήσει στο 8,8%, που θα είναι πλέον συγκρίσιμος με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα σηματοδοτεί την επιστροφή στην ευρωπαϊκή τραπεζική κανονικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει επισημανθεί πρόκειται για μία συγχώνευση υψηλής απόδοσης. Ειδικότερα η συγχώνευση αυξάνει τα κεφάλαια και τα κέρδη, ο δείκτης CET1 με την πλήρη εφαρμογή του πλαισίου της Βασιλείας ΙΙΙ αυξάνεται στο 13,8% και τα προ προβλέψεων έσοδα στα 0,28 ευρώ ανά μετοχή.

Ο ενιαίος όμιλος που προκύπτει από την συγχώνευση στοχεύει σε ισχυρά βιώσιμα κέρδη ανά μετοχή και σε απόδοση άνω του 10% επί των ιδίων κεφαλαίων (RoTE) το 2020.

Στη έκτακτη γενική συνέλευση προήδρευσε για πρώτη φορά ο νέος πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζανιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης