Μετά από ένα θερμό καλοκαίρι λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την αγωνία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα και για κάθε νέο φοιτητή να κάνει το πρώτο του βήμα στην ενήλικη ζωή. Να ζήσει ξέγνοιαστα τη φοιτητική ζωή. Να γνωρίσει νέους τόπους. Να συναναστραφεί με νέους ανθρώπους. Να αναπτύξει τις γνώσεις του στο αντικείμενο των σπουδών που αποφάσισε να ακολουθήσει. Α και μην ξεχνάμε, να βγει έξω και να διασκεδάσει! Γιατί η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο μελέτη, είναι ένα μίγμα από προσπάθεια και απόκτηση νέων εμπειριών.

Κάπου εδώ όμως ξεκινάνε τα προβλήματα γιατί δεν είναι για όλους ρόδινα. Και τα κόστη για τη φοιτητική ζωή είναι πολλά. Αυτό πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα, από τη χαρά της επιτυχίας πολλοί να περνούν στις στιγμές αγωνίας. Γράφουν, ξανά γράφουν και αναζητούν τρόπους και λύσεις. Πως να πουν στα παιδιά τους να πατήσουν φρένο στα όνειρά τους; Γιατί η ζωή είναι μια ευκαιρία και μια ευκαιρία -όπως έλεγαν κάποιοι σοφότεροι- μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τέτοιες περιπτώσεις νέων ανθρώπων, που θέλουν να σπουδάσουν αλλά δυσκολεύονται, δημιουργήθηκε πριν 21 χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Γιατί όραμα της COSMOTE είναι η δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους μέσα από την τεχνολογία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσαμάζ συνέχισε: «είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE στο www.cosmote-scholarships.gr.

Το πρόγραμμα υποτροφιών απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και περιλαμβάνει τριάντα υποτροφίες. Είκοσι εννέα υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και μία υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η Cosmote προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και Cosmote TV.

Μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών η CΟSMOTE με όραμα τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους. Οι νέοι φοιτητές μπορούν να ονειρευτούν ελεύθερα και να κυνηγήσουν τους στόχους τους, έχοντας όλα τα εφόδια για την επιτυχία.

Δηλώσεις συμμετοχής για πρωτοετείς φοιτητές έως και τις 7/10 στο www.cosmote-scholarships.gr, όπου υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης