Η Adidas σχεδιάζει να πουλήσει τη Reebok

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 11:43
Η Adidas σχεδιάζει να πουλήσει τη Reebok

Ο  γερμανικός κατασκευαστής αθλητικών ειδών Adidas σκοπεύει να πουλήσει ή να κάνει spin-off τη Reebok. Η Adidas είχε αγοράσει τη Reebok με έδρα τη Βοστόνη για 3,8 δισ. δολάρια το 2006 με σκοπό να ανταγωνιστεί τη Nike.

Ωστόσο η αργή αναπτυξιακή δυναμική της Reebok οδήγησε σε επανειλημμένες εκκλήσεις από επενδυτές για πώλησή της. Οι πωλήσεις της Reebok μειώθηκαν κατά 7% το γ’ τρίμηνο του 2020 σε 403 εκατ. ευρώ, μετά από βουτιά έως και 44% το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πανδημία.

«Η Reebok και η Adidas θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν καλύτερα τις δυνατότητές τους ανεξάρτητα η μία από την άλλη» ανέφερε σε ανακοίνωση ο CEO της Adidas Κάσπερ Ρόρστεντ.
 
Εν τω μεταξύ η Adidas κατάφερε να κυριαρχήσει σε αγορές-«προπύργια» της Nike, όπως στις ΗΠΑ, εξαιτίας των συνεργασιών που είχε με τους Kanye West, Beyonce και Pharrell Williams.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Manager Magazin, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η VF Corp., στην οποία ανήκουν τα brands Timberland και North Face, καθώς και η κινεζική Anta International Group Holdings.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 12:04