Η αεροπορική κοινοπραξία Air France-KLM διαθέτει οικονομική ρευστότητα 6 δισ. ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 09:04
Η αεροπορική κοινοπραξία Air France-KLM διαθέτει οικονομική ρευστότητα 6 δισ. ευρώ

Η αεροπορική κοινοπραξία Air France-KLM διαθέτει οικονομική ρευστότητα έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια Αν Ριγκέιλ, προσθέτοντας ότι η διάθεση κρατικής βοήθειας από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας θα απαιτηθεί σύντομα, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας.

Στελέχη της διοίκησης της Air France-KLM διεξάγουν συνομιλίες με τις δύο κυβερνήσεις, η καθεμιά από τις οποίες διαθέτει ποσοστό 14% του μετοχικού πακέτου της αεροπορικής κοινοπραξίας, ώστε να προσδιοριστεί το είδος της κρατικής βοήθειας, η οποία μπορεί να της δοθεί.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται… Ο όμιλος διαθέτει οικονομική ρευστότητα έξι δισεκατομμυρίων ευρών, αλλά θα χρειαστούμε οικονομική υποστήριξη σύντομα» πρόσθεσε η Ριγκέιλ σε μία συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», χωρίς να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις.

Η εξάπλωση της COVID-19 έχει σε παγκόσμιο επίπεδο μειώσει δραστικά τη ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν καθηλώσει στο έδαφος μεγάλο αριθμό του στόλου των αεροσκαφών τους, ζητώντας την οικονομική βοήθεια των κυβερνήσεων των χωρών τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 09:24