Καθοριστική είναι η συμβολή της Αlpha Bank στις θετικές εξελίξεις που φέρνει για τη Δυτική Ελλάδα η έναρξη των εργασιών για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου, μέσω της πρωταγωνιστικής συμμετοχής της στην αναχρηματοδότηση της Ολυμπίας Οδού και στην παροχή δανείου για τη συγχρηματοδότηση της νέας κατασκευής.

   Ειδικότερα, η Αlpha Bank, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ενήργησε ως Συντονιστής (Coordinator) της κοινοπραξίας ελληνικών τραπεζών και εντεταλμένος διοργανωτής (Mandated Lead Arranger) για την ολοκλήρωση σύναψης ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους Ευρώ 626 εκατ. προς την Ολυμπία Οδό, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της και τη χρηματοδότηση της κατασκευής και διάθεσης σε λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank Γιάννης Εμίρης, δήλωσε σχετικά: «Με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου, όλοι εμείς στην Alpha Bank αισθανόμαστε βαθιά ικανοποίηση για την ολοκλήρωση μίας σύνθετης συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε με την πρωταγωνιστική συμμετοχή της Τράπεζας, χρηματοδοτώντας ένα έργο που αναμένεται να επιδράσει θετικά και πολυεπίπεδα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής. Στηρίζοντας εμβληματικά έργα υποδομών όπως αυτό της Ολυμπίας Οδού, για την οποία ενεργούμε ήδη από το 2007 ως βασική τράπεζα συνεργασίας και χρηματοδότησης, κάνουμε πράξη το όραμά μας για την ενίσχυση κάθε δράσης και κάθε προσπάθειας που είναι συνώνυμες με την Πρόοδο, την Ανάπτυξη και την Αειφορία».

   Όπως επισημαίνεται από την τράπεζα, η ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής συναλλαγής εντάσσεται στη στρατηγική της Alpha Bank να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, από την μικρότερη επιχείρηση έως και τις πλέον εμβληματικές επενδύσεις.

Η Τράπεζα εξάλλου, κατά τη διάρκεια του 2021 παρείχε νέα δάνεια ύψους περίπου 5 δισ.ευρώ, συμμετέχοντας σε κάποια από τα σημαντικότερα projects των τελευταίων ετών, όπως μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, η χρηματοδότηση του Astir Palace και τoυ επενδυτικού προγράμματος πέντε ξενοδοχειακών μονάδων που εξαγόρασε η Blackstone στην Ελλάδα, έργα αειφορίας και αστικών αναπλάσεων που αλλάζουν την εικόνα των πόλεων, όπως ο Πύργος Πειραιά, το ιστορικό κτήριο του Μινιόν, αλλά και πολυάριθμες χρηματοδοτήσεις μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας καθώς και σε ανερχόμενους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Ταυτόχρονα, η Alpha Bank συνέδραμε πελάτες της στην άντληση 3 δισ.ευρώ, από την ελληνική και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και συμβούλεψε σε σημαντικότατες συμφωνίες, όπως η αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού και η εξεύρεση επενδυτών για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

   Έργο πνοής για τη Δυτική Ελλάδα

   Ο σύγχρονος, κλειστός αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, συνολικού μήκους 75 χλμ, αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομών με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Υπολογίζεται ότι θα μειώσει κατά 40 λεπτά τον συνολικό χρόνο της διαδρομής, ενώ αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδο οδικής ασφάλειας καθώς και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης