Η εταιρεία Amazon.com ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει το σχέδιό της να κατασκευάσει μια δεύτερη έδρα (HQ2) στη Νέα Υόρκη, μετά τις αντιδράσεις ντόπιων πολιτικών.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, με τα σχέδιά της για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων στη Βόρεια Βιρτζίνια και το Νάσβιλ και “θα συνεχίσει να προσλαμβάνει και να αναπτύσσεται” στα 17 γραφεία που διαθέτει ήδη στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία είχε αρχίσει ήδη να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις από την περασμένη εβδομάδα. Καθώς δεν είχε ακόμη αγοραστεί κάποιο οικόπεδο για την κατασκευή της δεύτερης έδρας, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί το σχέδιο, όπως είπε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Η Amazon είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργούσε 25.000 θέσεις εργασίας και θα έχτιζε τη μία από τις δύο νέες έδρες της στη συνοικία Λονγκ Άιλαντ Σίτι, απέναντι ακριβώς από το Ιστ Ρίβερ. Η πρόταση αυτή όμως βρήκε αντίθετους πολλούς Νεοϋρκέζους πολιτικούς που διαφωνούσαν με τα “κίνητρα” τα οποία υποσχέθηκαν στην Amazon ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Από τους σφοδρότερους επικριτές του σχεδίου ήταν και η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία εξελέγη πρόσφατα στο Κογκρέσο με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ορισμένοι κάτοικοι της συνοικίας, που κάποτε ήταν στέκι καλλιτεχνών αλλά σήμερα σταδιακά κατακλύζεται από ουρανοξύστες, διαφωνούσαν επίσης με το σχέδιο. Κάποιοι φοβούνταν ότι θα αναγκάζονταν να μετακομίσουν λόγω των αύξησης των ενοικίων και των πιέσεων που θα δεχόταν το ήδη επιβαρυμένο μετρό της πόλης ή ακόμη και το αποχετευτικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουόμο στήριζε ενθέρμως το σχέδιο, επικαλούμενος όχι μόνο τις νέες θέσεις εργασίας αλλά και τα φορολογικά έσοδα που θα απέφερε μακροχρόνια στην Πολιτεία.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο επέκρινε την εταιρεία επειδή υπαναχώρησε στο σχέδιό της, λέγοντας ότι “πέταξε” μια ευκαιρία και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με την κοινότητα.

“Πρέπει να είσαι σκληρός για να τα καταφέρεις στη Νέα Υόρκη… Έχουμε τα καλύτερα ταλέντα στον κόσμο και καθημερινά αναπτύσσουμε μια ισχυρότερη και δικαιότερη οικονομία για όλους. Αν η Amazon δεν αναγνωρίζει την αξία αυτού του πράγματος, θα την αναγνωρίσουν οι ανταγωνιστές της” ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης