Καθώς ο αντίκτυπος της εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζει να γίνεται αισθητός σε ολόκληρο τον πλανήτη, η βιοφαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη εμπλέκεται ενεργά στις παγκόσμιες προσπάθειες φροντίδας αυτών που νοσούν, περιστολής της εξάπλωσης και ανάπτυξης πόρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρουσμάτων.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) σε ανακοίνωση για την αντίδραση της EFPIA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων) στον κορωνοϊό επισημαίνει πως «καθώς εξελίσσεται η κρίση, οι εταιρείες μέλη της EFPIA συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην απρόσκοπτη συνέχεια των εφοδιαστικών τους αλυσίδων και εργάζονται προνοητικά για να προλάβουν και να αποσοβήσουν οποιαδήποτε πιθανή έλλειψη, μέσω στενής συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου και άλλους παγκόσμιους εμπλεκόμενους φορείς. Σε αυτή τη φάση, οι βιομηχανίες δεν έχουν αναφέρει οποιαδήποτε έλλειψη ή καθυστέρηση στην παραγωγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι τα μέλη της EFPIA δεσμεύονται στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Καινοτόμων Φαρμάκων να επισπεύσουν τη συνεργατική έρευνα, να εντοπίσουν στις βιβλιοθήκες τους οποιαδήποτε κατάλληλα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων, εμβολίων και θεραπειών, στη μάχη κατά του κορωνοΐού.

Επιπροσθέτως, η βιομηχανία στην Ευρώπη παρέχει επιτόπου χρηματοοικονομική υποστήριξη και δωρεές εις είδος, αλλά και συνεργάζεται στενά με τις Ευρωπαϊκές, Κινεζικές και Παγκόσμιες Υγειονομικές Αρχές προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η παγκόσμια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης