Η BMW θα εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 14:05
Η BMW θα εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών

Η BMW προειδοποίησε ότι τα κέρδη της από τη δραστηριότητά της το 2019 θα μειωθούν σημαντικά σε σχέση με τα κέρδη που αποκόμισε την περασμένη χρονιά. Για να αντιμετωπίσει τη χαμηλότερη κερδοφορία θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξοικονόμησης κόστους ύψους 12 δισ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από φέτος έως το τέλος του 2022, αναφέρει το Automotive News Europe.

Τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να μειωθούν πάνω από 10% φέτος, ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει πολυτελή μοντέλα.

Ένα από τα μέτρα που παίρνει η BMW, για να υλοποιήσει το νέο σχέδιο είναι να αξιοποιήσει τις ψηφιακές προσομοιώσεις στη σχεδίαση και στην εξέλιξη των νέων μοντέλων. Εκτιμά ότι θα μειωθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης ενός νέου μοντέλου κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το μόχθο που ακολουθεί τώρα.

Η BMW θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να προωθήσει τη δαπανηρή μετάβαση σε ηλεκτρικά και αυτοκινούμενα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το μέσο περιθώριο κέρδους για το κάθε αυτοκίνητό της θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 8% φέτος, ενώ ο μακροπρόθεσμος στόχος ήταν 8% έως 10%. Το περασμένο έτος το περιθώριο της BMW για το κάθε αυτοκίνητο ήταν 7,2%.

Εκτιμάται ότι τα νέα μοντέλα της εταιρίας, όπως το SUV BMW X7 και η νέα Σειρά 3 θα συμβάλουν στην τόνωση του συνολικού όγκου των πωλήσεων. Ωστόσο, οι παραδόσεις της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 2% το πρώτο δίμηνο της χρονιάς, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά υποχώρησε και τον Φεβρουάριο, για έκτο διαδοχικό μήνα.

Η BMW πρόκειται να αποκαλύψει τη νέα γενιά της Σειράς 1, στο τέλος της χρονιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 14:05