Η Disney θα πρέπει να αυξήσει την πρόταση για τη Sky εάν αγοράσει assets της Fox

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 14:06
Η Disney θα πρέπει να αυξήσει την πρόταση για τη Sky εάν αγοράσει assets της Fox
Η επιτροπή εξαγορών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι η Walt Disney πρέπει να καταθέσει υψηλότερη προσφορά (στις 14 στερλίνες ή 18,4 δολάρια ανά μετοχή) εάν θέλει να αποκτήσει τα assets της Fox.

Τον Απρίλιο, ο ρυθμιστικός φορέας δήλωσε ότι η πρόταση της Disney για τη Sky θα τιμολογηθεί στις 10,50 στερλίνες ανά μετοχή.

Ωστόσο η τιμή έχει αυξηθεί υπό το πρίσμα της βελτιωμένης προσφοράς της Disney για τα ψυχαγωγικά assets της Fox, που περιλαμβάνει και ένα ποσοστό συμμετοχής 39% στη Sky, ανέφερε η επιτροπή.

Η Fox συμφώνησε να πουλήσει περισσότερα από τα assets της, μεταξύ των οποίων και το 39% της Sky, στη Disney, έναντι 71,3 δισ. δολαρίων στις 20 Ιουνίου.

Η πρόταση των 14 στερλίνων ανά μετοχή δεν θα ισχύει εάν είτε η Fox αποκτήσει το 100% της Sky ή εάν η Comcast Corp ή τρίτος, αγοράσει το περισσότερο από το 50% της βρετανικής εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Disney και Fox.

Η επιτροπή έχει ενημερωθεί από τη Sky ότι ο όμιλος συνδρομητικής τηλεόρασης σκοπεύει να ζητήσει ακρόαση για να επανεξετάσει την υπόθεση.

Στις αρχές της εβδομάδας η Comcast υπέβαλε πρόταση για το σύνολο της Sky, στις 14,75 στερλίνες, αποτιμώντας την εταιρεία στις 25,9 δισ. στερλίνες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 14:07