O Emmanuel Rosner της Deutsche Bank χτυπά για πρώτη φορά το “καμπανάκι του κινδύνου” για την General Motors, προειδοποιώντας ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να έχει πρόβλημα ρευστότητας εάν η διακοπή της παραγωγής διαρκέσει για κάποιους μήνες.

GM και Ford διαθέτουν ρευστότητα για μόλις15 έως 17 εβδομάδες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες, σημειώνει ο Rosner σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχώρησε μάλιστα σε αναθεώρηση της τιμής – στόχου της μετοχής της GM από τα 41 στα 25 δολάρια.

«Πέραν της γενικής πτώσης της αξίας των μετοχών από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, βλέπουμε επιπλέον κινδύνους για τις μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών», αναφέρει ο αναλυτής της Deutsche Bank, κάνοντας λόγο για σοβαρές ανησυχίες για τη ρευστότητά τους υπό το φως της διακοπής της παραγωγής.

Η μετοχή της GM ενισχύεται στην έναρξη της συνεδρίασης, σήμερα, κατά 8,8%, έχοντας χάσει από τις αρχές του έτους έως το κλείσιμο της Δευτέρας στην Wall Street το 47% της αξίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Rosner περιέκοψε τις εκτιμήσεις του για τα EBITDA της εταιρείας το 2020, με βάση τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού, κατά 30%.

Η υποβάθμιση της μετοχής της GM δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. 15 αναλυτές την αξιολογούν ως “buy”, με τέσσερις να της αποδίδουν αξιολόγηση “hold”, ενώ κανείς δεν την εντάσσει στην κατηγορία “sell”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης