Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 14:11
Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ

«Για απαράδεκτη εργοδοτική πρακτική της εταιρείας Unilever» κάνει λόγο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η οποία, όπως υποστηρίζει, «πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τη δέσμευσή της για ανάπτυξη του εργοστασίου της ΕΛΑΪΣ και διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, μετά τη συμφωνία που έκανε με εταιρεία συμφερόντων γνωστού αμερικανικού fund».

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, «για το θέμα, είχε υπογραφεί και σχετικό κείμενο συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης που προέβλεπε τη μεταφορά των μαργαρινών και μηχανημάτων μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό από το εργοστάσιο του Ρέντη στην ΕΛΑΪΣ, στην Πειραιώς, με την εταιρεία να δεσμεύεται για την υλοποίηση της συμφωνίας».

«Αντί αυτών, όμως, η Unilever μιλάει στην ουσία τώρα για αλλαγή πολιτικής και πλεύσης από το νέο αγοραστή και προχωρά σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την παραγωγική παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των εργαζομένων», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία, στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας και του σωματείου των εργαζομένων, απαιτεί από την επιχείρηση να λάβει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να εμπαίζονται οι εργαζόμενοι και να υλοποιούνται παράνομες πράξεις εις βάρος τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 14:11