Τα έσοδα της μεγάλης κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Huawei αυξήθηκαν κατά 39% σε ετήσια βάση στα 179,7 δισ. γουάν (περίπου 26,82 δισ. δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Το περιθώριο καθαρού κέρδους της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο ήταν περίπου 8%, ελαφρά υψηλότερο από ό,τι στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huawei συνέχισε να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη της δραστηριότητάς της που αφορά τους καταναλωτές, καθώς οι έξυπνες συσκευές της, με αιχμή τα smartphones, συνέχισαν να αυξάνουν την παρουσία τους στην αγορά. Στο πρώτο τρίμηνο, η Huawei διάθεσε 59 εκατ. smartphones.

Έως το τέλος Μαρτίου, η εταιρεία είχε υπογράψει 40 συμβόλαια για το δίκτυο 5G με τηλεφωνικούς παρόχους σε όλο τον κόσμο και είχε διαθέσει περισσότερες από 70.000 βάσεις για 5G σε αγορές.

Το 2018, η εταιρεία είχε έσοδα 721,2 δισ. γουάν από τις πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο, αυξημένες κατά 19,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 25,1% στα 59,3 δισ. γουάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huawei, που ιδρύθηκε το 1987, είναι ιδιωτική εταιρεία που την ιδιοκτησία της έχουν πλήρως οι εργαζόμενοι και εστιάζει στην παροχή τεχνολογίας υποδομής για την πληροφορική και τις επικοινωνίες καθώς και έξυπνες συσκευές. Η εταιρεία λειτουργεί σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές, ενώ απασχολεί περισσότερους από 180.000 εργαζομένους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης